Bill Gates face predicția anului: data exactă când se va termina pandemia

vineri, 10 decembrie 2021, 10:00
1 MIN
 Bill Gates face predicția anului: data exactă când se va termina pandemia

Suntem obișnuiți deja cu predicțiile lui Bill Gates. Predicții care se adeveresc, în cele din urmă. Și nu e nimic de genul “mama Omida”, ci doar un om vizionar care studiază evenimentele din jurul său și arată niște concluzii.

În legătură cu pandemia, miliardarul a făcut mai multe supoziții. Unele dintre ele s-au adeverit.

„Ar putea fi prostesc să mai facem încă o predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, a scris Gates pe blogul său GatesNotes.

Miliardarul a spus că sfârșitul pandemiei nu este atât de aproape pe cât spera, din cauza apariției variantei Delta și a ratei scăzute de vaccinare.

Și, deși „nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare”, Gates spune că rapiditatea cu care sunt detectate noile variante, combinată cu evoluțiile vaccinurilor și a medicamentelor antivirale l-au determinat să aibă speranța că COVID-19 va deveni o boală endemică în 2022.

„Lumea este mai pregătită să abordeze variantele potențial periculoase decât în ​​orice alt moment al pandemiei. Suntem într-o poziție mult mai bună de a adapta vaccinurile dacă este necesar”, a adăugat el.

El spune că, peste câțiva ani, speranța lui este că singurul moment în care va trebui să ne gândim cu adevărat la virus este atunci când ne facem vaccinul comun împotriva COVID și a gripei, în fiecare toamnă.

Aflați amănunte de pe playtech.ro.

Comentarii