Bogdan Adomniţei, fratele fostului şef al CJ Iaşi, mai efectuase un zbor înainte de tragedie

marți, 13 septembrie 2022, 08:14
2 MIN
 Bogdan Adomniţei, fratele fostului şef al CJ Iaşi, mai efectuase un zbor înainte de tragedie

Omul de afaceri Alexandru Scheul, unul dintre cei mai vechi proprietari de avioane uşoare din judeţul Suceava, totodată şi printre cei mai experimentaţi piloţi de aparate de acest gen, a zburat vineri, cu două zile înainte de tragedie, împreună cu Bogdan Adomniţei, fiecare la bordul avionului său, modele identice.

Scheul este şi el în stare de şoc după tragedia de duminică după-amiază şi a povestit cât de fericit era Bogdan că îşi achiziţionase avionul său, după un an în care făcuse instructaj şi obţinuse licenţă de zbor pentru avioane ultrauşoare.

”Ne cunoşteam foarte bine de când el începuse să vină aici la zbor, la Frătăuţi. Un băiat extraordinar, tot timpul era foarte vesel, fericit. Cu atât mai mult de când şi-a luat licenţa pentru avioane ultrauşoare şi îşi şi achiziţionase un avion performant era foarte fericit şi entuziasmat”, a relatat Alexandru Scheul.

 Avionul era cumpărat de Bogdan Adomniţei din Letonia şi era practic nou, având 300 de ore de zbor.

Modelul de avion este identic cu avionul cu care zboară Scheul.

Este vorba de un avion foarte uşor, din fibră din carbon, de 450 de kilograme, cu autonomie foarte bună şi foarte manevrabil, ne-a povestit Alexandru Scheul.

”Era atât de fericit, vineri am zburat împreună, eu cu avionul meu, el cu al lui, cu alt instructor. Era atât de fericit, nu am văzut om mai fericit… Personal nu cred că se pune problema unei defecţiuni tehnice, avionul era nou şi performant, specialiştii se vor pronunţa totuşi…”, a mai spus Scheul.

 Bogdan Adomniţei manifesta prudenţă în zbor, dovadă şi că zbura doar cu instructori cu mare experienţă, cum a fost cazul şi duminică, când era însoţit de instructorul Marcel Iliese.

Entuziasmat de noul avion, Bogdan a zburat şi vineri, şi duminică. Tragedia s-a produs în timp ce acesta era la al doilea zbor de duminică.

”Nu a fost vânt sau furtună, dar a fost o ploaia rapidă, cred că a venit o ploaie rapidă când ei erau în zbor, cam aşa reiese după ore şi ce a fost afară. Au căzut cu avionul direct în vârf, puternic, avionul e distrus aproape total”, a mai relatat Alexandru Scheul.

Acesta crede că nenorocirea s-a produs pe la 15.30-16.00, oricum cu mult înainte de a fi găsit avionul prăbuşit. Alarma a fost dată după ora 19.00. 

Citiţi materialul integral pe monitorulsv.ro

Comentarii