Botoşănenii se tem că nu vor merge la Sfânta Parascheva dacă oraşul intră în carantină

miercuri, 06 octombrie 2021, 09:00
1 MIN
 Botoşănenii se tem că nu vor merge la Sfânta Parascheva dacă oraşul intră în carantină

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat ieri că racla cu sfintele moaşte ar putea fi scoasă mai devreme decât în alţi ani din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pentru a permite accesul unui număr cât mai mare de credincioşi la Pelerinajul de Sfânta Parascheva, fără a se crea aglomeraţie. Totodată, Mihai Chirica a afirmat că autocarele cu pelerini nu vor putea veni către Iaşi din zonele unde rata de incidenţă impune carantinarea acelor localităţi.

Astfel, după ce municipiul Botoşani a depăşit de luni rata de infectare ce presupune instituirea carantinei, şi după ce marţi s-a înregistrat un nou record al cazurilor noi, este aproape sigur că în municipiul reşedinţă de judeţ va fi instituită oficial carantina, ceea ce va face imposibilă deplasarea la pelerinajul de la Iaşi. Judeţul Botoşani are deja câteva localităţi în carantină.

Primarul de Iaşi a amintit că în zonele de carantină oamenii se pot deplasa doar în condiţii clare şi că nu vor putea veni autocare spre Iaşi din localităţile cu rată de incidenţă ridicată.

„Fac apel la înţelepciunea fiecărui pelerin să înţeleagă că sfânta este permanent aici. Este adevărat că ziua ei este pe 14 octombrie, dar poate fi oricând vizitată în cursul anului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Aflați amănunte de pe monitorulbt.ro.

Comentarii