De Business

Punem punctul pe știi

Bursele globale au înregistrat scăderi semnificative din cauza lui Donald Trump

vineri, 02 august 2019, 09:46
1 MIN
 Bursele globale au înregistrat scăderi semnificative din cauza lui Donald Trump

Bursele din întreaga lume înregistrau vineri scăderi semnificative, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că va impune de luna viitoare taxe vamale suplimentare de 10% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari, transmit DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Indicele principal Nikkei al Bursei de la Tokyo a închis şedinţa de vineri în scădere cu 2,11%, ajungând la valoarea de 21.087,16 puncte. Indicele Hang Seng al Bursei din Hong Kong înregistra un declin de 3,7%, în timp ce indicele MSCI, care monitorizează pieţele din regiunea Asia-Pacific, cu excepţia Japoniei, a înregistrat un recul de 0,51%, ajungând la cel mai scăzut nivel de la mijlocul lunii iunie. Indicele pan-puropean Euro Stoxx 50 înregistra un declin de 1,5%. 

Bursa din Hong Kong a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare de vineri în scădere cu 2,37%, indicele Hang Seng ajungând la valoarea de 26.911,33 puncte, în timp ce indicele principal Kospi al Bursei sud-coreene înregistra un declin de 1,60%, la 1.998,13 puncte. 

Preţul barilului de ţiţei a înregistrat joi o scădere semnificativă. La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' cu livrare în luna septembrie a scăzut cu 4,63 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 53,95 dolari. La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna septembrie a scăzut cu 4,55 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 60,50 dolari. 

Analiştii avertizează că noile tarife afectează suplimentar lanţurile de aprovizionare la nivel mondial şi pun în pericol încheierea unui acord comercial între primele economii mondiale.

Comentarii