Cadavrul unui bărbat, prezentat la bancă pentru retragerea banilor

joi, 07 ianuarie 2021, 13:10
2 MIN
 Cadavrul unui bărbat, prezentat la bancă pentru retragerea banilor

Cadavrul unui agricultor indian, care nu avea familie, a fost transportat de vecinii săi la bancă pentru a obține banii necesari incinerării, a afirmat joi poliția locală, citată de AFP.

Bărbatul de 55 de ani, Mahesh Yadav, a murit marți dimineața în satul său din statul Bihar (est) după o lungă boală. Corpul a fost descoperit de vecini câteva ore mai târziu.

Sătenii au căutat în zadar în locuința sa cu speranța de a găsi ceva de valoare care să permită acoperirea cheltuielilor cu incinerarea și, în cele din urmă, au găsit un livret de economii care afișa un fond de 1.600 de dolari.

După amiaza, înarmați cu livretul de economii și cu cadavrul, sătenii s-au dus la bancă de unde nu au plecat până când directorul sucursalei a acceptat să deblocheze o sumă pentru incinerare, a povestit un ofițer al poliției locale, Amrendar Kumar.

"Banca, sub presiune, a deblocat în cele din urmă banii, în urma intervenției poliției locale", a precizat el.

O vecină, Shakuntala Devia, a declarat că Mahesh nu deținea niciun teren și nu primea niciun sprijin de la stat.

"Nu avea pe nimeni să se ocupe de el în condițiile în care suferea de luni de zile. Atunci, i-am adus mâncare gătită și alte lucruri", a explicat ea.

Directorul Canara Bank, Sanjeev Kumar, a spus că această situație ieșită din comun a creat panică.

"E inedit", a comentat el, "după o oră le-am dat banii (135 de dolari) și în cele din urmă au plecat cu cadavrul în direcția locului de incinerare".

Sursa: hotnews.ro

Comentarii