Câinii care au sfâşiat copilul de zece ani aparţin unui director de instituţie publică

luni, 20 februarie 2023, 20:10
2 MIN
 Câinii care au sfâşiat copilul de zece ani aparţin unui director de instituţie publică

Cazul copilului sfâşiat de câini, care a şocat o ţară întreagă, îl are în centru chiar pe un şef al unei instituţii a statului. Potrivit unor surse din interiorul anchetei, proprietarul câinilor este directorul adjunct al APIA Botoşani, Gabriel Tincu.

În vârstă de 45 de ani, acesta este directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Botoşani. A obţinut postul prin concurs, din luna august 2021, când a candidat împotriva lui Ionuţ Gireadă, consilier judeţean şi nepot al primarului comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă. În urma desfăşurării probelor de concurs, consilierul superior Gabriel Tincu a obţinut un calificativ de peste 9. Tincu activează în cadrul APIA Botoşani încă de la înfiinţarea instituţiei. Acesta a coordonat activitatea serviciului de autorizare şi plăţi a subvenţiilor (SAP).

Potrivit propriei declaraţii de avere, Gabriel Tincu deţine opt terenuri cu o suprafaţa totală de peste 17 hectare, în Botoşani, Răchiţi, Ungureni, Mihălăşeni, Dimăcheni şi Drăguşeni. Acesta a încasat, în 2021, ca şef SAP peste 100.000 de lei salariu.

Pe unul dintre terenurile acestuia erau şi câinii care au atacat minorul de 10 ani în dimineaţa zilei de duminică. Poliţiştii au declanţat imediat o anchetă, în urma căreia au stabilit că cei trei câini aparţin aceluiaşi proprietar. Duminică dimineaţă, câinii aflaţi în curte au sărit în stradă şi l-au atacat pe copil. Micuţul a fost transportat ulterior la Iaşi în şoc hemoragic şi cu o ureche amputată.

Cititi mai multe detalii pe presshub.ro

 

 

Comentarii