Campionatul Sloveniei din Nordul Spaniei

miercuri, 07 aprilie 2021, 01:44
2 MIN
 Campionatul Sloveniei din Nordul Spaniei

 

Vedetele  Roglic şi Pogacar se hărţuiesc reciproc în Turul Ţării Bascilor, dar etapa a doua a revenit unui om de-al casei

Ciclistul spaniol Alex Aranburu a câştigat etapa a II-a a Turului Ţării Bascilor, disputată pe distanţa a 154,8 km între localităţile Amurrio şi Laudio, după ce prima etapă susţinută luni, a stabilit primul lider al competiţiei. Aceasta a fost un contratimp de 13,8 km, care a avut pe traseu o căţărare de 2,4 kilometri cu o pantă medie de 7,2%, dar şi un zid de 300 de metri la final pe care panta medie a fost de 12,3 %. Slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma) a fost cel mai rapid, fiind urmat de Brandon McNulty, ”locotnenentul” lui Tadej Pogacar la UAE a avut un parcurs excelent şi a fost până în ultimii metri în faţa reperului stabilit de Roglic. Şi totuşi rutierul de la Jumbo Visma a terminat cu doar două secunde în urma slovenului. Totuşi, emoţiile pentru Primoz nu s-au încheiat decât la sosirea compatriotului şi rivalului său Tadej Pogacar, care însă a sosit al cincilea la 28 de secunde, în urma coechipierilor lui Roglic, Jonas Vingegaard şi Tobias Foss.

Traseul etapei de ieri a fost destul de complicat, atât din pricina reliefului, cât şi a suprafeţei de rulare, pe unele porţiuni. Cei doi mari favoriţi, şi-au arătat „muşchii”, dar fără a se întrebuinţa serios. Mai insistent a fost Pogacar, devansat de Roglic de la contratimp, ajutat de coechiperul său McNulty. Pe acest traseu dificil s-a impus, totuşi un „om al casei”, bascul Alex Aranburu. El a atacat la 10 km de linia de sosire, chiar pe coborârea după ultima căţărare şi, ca un bun cunoscător al locurilor, s-a desprins decisiv şi, profitând de pasivitatea relativă a plutonului, preocupat de sprintul final, dar şi de cunoaşterea locurilor, a câştigat „en solitaire”, obţinând prima victorie din acest sezon pentru Astana (la care a venit de anul trecut) şi prima victorie personală de etapă în World Tour. El a fost urmat de de coechipierul său, Omar Fraile, tot de la Astana şi tot „de-al casei!” şi de Pogacar, Roglic clasându-se al şaselea, în acelaşi timp ce cei doi. Pogacar a câştigat bonificaţia de patru secunde.apropiindu-se la 24 de secunde de liderul clasamentului general. Între Roglic şi Pogacar (clasat pe locul IV) sunt intercalaţi Aranburu (^5 s) şi McNulty (^6)

 

 

Comentarii