Canicula a adus numai probleme lui Creangă, în Ţicău. Încă două săptămâni până să se încheie restaurarea Bojdeucii

luni, 04 septembrie 2023, 01:50
1 MIN
 Canicula a adus numai probleme lui Creangă, în Ţicău. Încă două săptămâni până să se încheie restaurarea Bojdeucii

Ultima notificare afişată pe platforma electronică de achiziţii publice anunţă că durata şantierului la Bojdeuca din Ţicău s-a prelungit din nou. 

În iulie, „prin Nota de constatare din 19.06.2023, s-au identificat lucrări suplimentare nefinalizate, prevăzute în Dispoziţiile de Şantier nr. 1 şi 2, astfel fiind necesară prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor”, menţiona succint actul adiţional precedent încheiat cu constructorul, Iaşicon SA. Acum, „se prelungeşte durata contractuală deoarece o serie de lucrări de amenajări exterioare nu pot fi executate în ritmul estimat din cauza temperaturilor excesive”. În ultimele zile ale verii, temperatura a urcat la Iaşi până aproape de 40 de grade. Cu această ultimă prelungire, lucrările de restaurare care au debutat la începutul anului trecut vor dura 20 de luni.

Aşa cum am mai relatat, renovarea Bojdeucii şi a muzeului de alături fac parte din proiectul „Călător pe meridiane culturale”, lansat de Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabile a CJ cu peste cinci ani în urmă. Finanţarea pentru Complexul Muzeal „Ion Creangă” a fost estimată la aproximativ un milion de euro, iar contractul a fost adjudecat în noiembrie 2021 de firma Iaşicon, pentru 3,35 milioane de lei fără TVA. Iniţial, şantierul de la Bojdeucă urma să dureze 18 luni.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii