COMUNICAT DE PRESA

Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi şi-a prezentat raportul de activitate pe 2020

marți, 16 februarie 2021, 07:00
3 MIN
 Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi şi-a prezentat raportul de activitate pe 2020

Peste 40 de evenimente, 8 festivaluri, 10 expoziţii de fotografie, pictură, grafică şi desen, ce au adunat 230.000 de viziualizări în anul 2020, este bilanţul pe anul trecut al CCS Iaşi.

În cadrul primei conferinţe de presă de anul acesta, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi, Bogdan Crucianu, a prezentat un raport de activitate al anului 2020, concursul de selecţie a studenţilor în Consiliul de Administraţie, noua sesiune de înscrieri la cluburile artistice şi evenimentele care se vor desfăşura în perioada imediat următoare.

„În anul 2020, Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi a prezentat publicului peste 40 evenimente culturale, 8 festivaluri, 10 expoziţii de fotografie, pictură, grafică şi desen, peste 30 de activităţi în parteneriat cu ligile studenţeşti, instituţii de cultură şi structuri de tineret ce au adunat peste 230.000 de vizualizări”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi.

În anul 2021 v-am pregătit numeroase activităţi culturale care se vor desfăşura în conformitate cu normele impuse de autorităţi pentru a preveni extinderea pandemiei de Sars-Cov-2. Astfel, vom lucra în baza a trei scenarii: evenimente cu public, care se vor desfăşura în sala de spectacole sau în aer liber, fiind respectată distanţarea fizică, evenimente atât online, cât şi cu prezenţă fizică redusă şi evenimente organizate online care pot fi urmărite prin intermediul internetului.

Pe 19 februarie 2021, de la ora 16:00, marcăm „Ziua Brâncuşi” printr-un eveniment realizat de tinerii de la clubul de arte vizuale „ConceptArt”, în cadrul căruia veţi putea urmări o expoziţie de grup ce conţine fotografii cu operele de artă ale sculptorului.

„Anul acesta, pe 19 februarie, se împlinesc 145 de ani de la naşterea marelui sculptor român Constantin Brâncuşi. Organizăm evenimentul Constantin Brâncuşi – Artistul care a revoluţionat sculptura”, în semn de admiraţie şi de recunoştinţă faţă de una dintre personalităţile remarcabile ale artei româneşti şi universale”, a precizat Bogdan Crucianu directorul Casei de Cultură Studenţilor Iaşi

Pe 26 februarie 2021, ora 16:00, puteţi urmări online expoziţia de fotografie de grup intitulată „Lumina în fotografie”, realizată de membrii clubului de arte vizuale „ConceptArt”.

Totodată, Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi a dat startul celei de-a doua sesiuni de cursuri gratuite pentru studenţi din acest an universitar, care se desfăşoară în perioada 15 februarie – 1 martie 2021. La aceste cursuri, workshop-uri, traininguri se pot înscrie studenţi, masteranzi, doctoranzi pasionaţi de artă din Iaşi sau care au posibilitatea de a se prezenta la cursuri cel puţin o dată pe săptămână.

Timp de patru luni, cursanţii vor călători prin universuri culturale, ce vor deveni sursă de inspiraţie în cadrul workshopurilor de creaţie din domeniile: dans modern şi sportiv, pictură, fotografie, grafică, desen, dans popular, voluntariat, canto, street dance, teatru, chitară clasică şi electrică.

Cursurile dedicate tinerilor sunt coordonate de artişti cu pregătire şi experienţă în organizarea evenimentelor şi proiectelor culturale. Înscrierile se realizează online, pe www.ccsiasi.ro.

„În luna octombrie 2020 s-au înscris la cursurile cluburilor din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi peste 180 de tineri şi ne dorim ca 2021 să aducă o creştere a numărul de tineri care să se implice în activităţile organizate de instituţie”, a precizat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi.

 Pe 27 februarie am început procesul de selecţie a doi membri reprezentanţi ai studenţilor în Consiliul de Administraţie al Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi. Acest concurs îşi propune să implice studenţii şi în activitatea administrativă a instituţiei, ceea ce implică mai multă responsabilitate din partea acestora. Procesul de selecţie s-a încheiat pe data de 15 februarie. Rezultatele ambelor probe au fost deja afisate, iar pe 17 februarie 2021 vor fi afişate şi rezultatele finale ale concursului.

„Îi felicit pe toţi candidaţii pentru interesul arătat faţă de Casa de Cultură a Studenţilor şi pentru modul impecabil în care s-au prezentat la ambele probe”, a conchis Bogran Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi.

Comentarii