Cazul bărcii răsturnate în râul Mureş – O nouă zi de căutări cu zeci de pompieri şi cinci scafandri

joi, 04 mai 2023, 09:27
1 MIN
 Cazul bărcii răsturnate în râul Mureş – O nouă zi de căutări cu zeci de pompieri şi cinci scafandri

Căutările celor doi adulţi şi doi copii în râul Mureş, daţi dispăruţi, după ce duminică seară barca în care se aflau s-a răsturnat, au fost reluate joi. Sunt 25 de pompieri din judeţele Timiş şi Arad care participă la misiune şi 5 scafandri.

Căutările au loc în zona localităţii Periam din judeţul Timiş, unde barca s-a răsturnat duminică seară. 

”Pentru misiunea de căutare-salvare a celor 4 persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în râul Mureş, intervin astăzi 25 pompieri din Timiş şi Arad, împreună cu 5 scafandri cu: 2 autospeciale de serviciu, 8 autospeciale de primă intervenţie şi comandă; 11 bărci; o ambulanţă SAJ” a transmis ISU Timiş.

Barca în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, duminică seară, în râul Mureş, în zona localităţii Periam Port din judeţul Timiş. Şapte persoane au reuşit să se salveze, iar un copil de 3 ani a fost declarat decedat. Alte patru persoane, doi copii şi doi adulţi, sunt căutate încă de pompieri şi scafandri.

Conducătorul bărcii a fost reţinut pentru 24 de ore, însă a fost eliberat, el fiind cercetat în libertate pentru ucidere din culpă. Barca lui nu era înmatriculată şi el nu deţinea certificat de conducere a ambarcaţiunii. De asemenea, bărbatul consumase alcool.

Comentarii