Ce filme puteţi vedea astăzi în cadrul Festivalului SFR

joi, 12 august 2021, 01:50
2 MIN
 Ce filme puteţi vedea astăzi în cadrul Festivalului SFR

Festivalul Serile Filmului Românesc a început în mod oficial în cursul zilei de ieri, în cadrul unei gale care s-a desfăşurat în aer liber, de la ora 20.00, în Piaţa Unirii.

Manifestările au fost însă deschise în cadrul unei conferinţe de presă care s-a desfăşurat de la ora 12.00, la Hotel Unirea, la întâlnirea oficială participând, alături de actorii şi regizorii implicaţi sau reprezentanţii sponsorilor, şi Mihai Chirica, primarul Iaşului, şi Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean, în calitate de reprezentanţi ai instituţiilor partenere.

Ion Caramitru, cel căruia îi este dedicată această ediţie, nu a fost însă prezent din cauza unor probleme de sănătate şi nici nu va putea ajunge la Iaşi în perioada festivalului.

Festivalul Serile Filmului Românesc, aflat la cea de-a XII-a ediţie, aduce în acest an la Iaşi, în perioada 11 – 15 august, 50 de evenimente şi peste 50 de invitaţi speciali, 3 expoziţii, 30 de producţii în premieră şi avanpremieră, 3 spectacole şi recitaluri în 10 spaţii diferite din Iaşi.

De asemenea, vor fi acordate în cadrul festivalului trei premii speciale, iar Primăria Iaşi va oferi actriţei Rodica Mandache titlul de cetăţean de onoare al Iaşului.

Astăzi, 12 august, au loc 8 evenimente. De la ora 12.00, la Liceul Varlaam, are loc prezentarea proiectului "Arhiva activă – Filme UNATC 1966-1971), de la ora 16.00, la Universitatea Naţională de Arte, prezentarea aceluiaşi proiect, iar de la ora 18.00, la Cinema Ateneu, Gala CineMemoriam – Momente de evocare petru Draga Olteanu Matei, Stela Popescu, Gheorghe Dinică, Vladimir Găitan.

De la ora 19.00, la Casa "Mihai Ursache", are loc proiecţia "Adam&Paul", de la 20.00, în Piaţa Unirii, vor fi difuzate producţiile "Întregalde" şi 3mm cu Simona Halep.

De la 20.30 va avea loc, la Ateneu, spectacolul "Mă tot duc…", în care va juca Oana Pellea, fiica actorului Amza Pellea, iar de la 21.00 vor putea fi vizionate o serie de scurtmetraje în Amfiteatrul Palas, iar la Casa Mihai Ursache va putea fi vizionat filmul "Rondul de noapte". 

Comentarii