Ce puteţi vedea astăzi în cadrul Festivalului Serile Filmului Românesc

vineri, 13 august 2021, 01:50
2 MIN
 Ce puteţi vedea astăzi în cadrul Festivalului Serile Filmului Românesc

Festivalul Serile Filmului Românesc, dedicat producţiilor de film autohton, dar şi marilor artişti români, actori şi regizori, continuă la Iaşi până pe 15 august, în weekend promiţând o serie de evenimente cu invitaţi şi filme apreciate la nivel naţional şi internaţional. 

Astfel, în această seară, de la ora 18.00, la Ateneul Naţional din Iaşi, va avea loc o proiecţie specială dedicată actorului Amza Pellea, la proiecţie urmând să participe fiica actorului, Oana Pellea. Publicul ieşean prezent la Ateneu va putea urmări pelicula „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte” (1972).

Alături de Oana Pellea, la eveniment sunt invitaţi şi Cristian Şofron, Ioana Pavelescu şi Ileana Popovici.

De la ora 19.00, în Piaţa Unirii, va avea loc un recital Rodica Mandache, „Doamna fără nimeni”, în cadrul manifestării în aer liber urmând să fie acordat şi un premiu de excelenţă pentru întreaga activitate Rodicăi Mandache.

Tot astăzi, de la 19.30, al Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, va avea loc proiecţia filmului „Întunecare” (1985), invitaţi fiind Ioana Pavelescu şi Irina Margareta Nistor.

De la ora 20.00, la fosta Chestură Iaşi, în prezent Casa Muzeelor, va avea loc un eveniment dedicat evenimetelor nefaste ale Pogromului de la Iaşi. În acelaşi spaţiu, de la ora 21.00, va avea loc proiecţia filmului „Ieşirea trenurilor din gară” (2021).

De la ora 20.30, în Piaţa Unirii, va avea loc proiecţia filmului „Holy Father” (2020), de la ora 21.00, la Ateneu, va avea loc o seară dedicată scurtmetrajelor, iar de la ora 21.00, la Cafeneaua Coffice vor fi difuzate reclame româneşti. De la ora 21.30, în Amfiteatrul Palas, va fi proiectat filmul „Berliner” (2020), în prezenţa invitaţilor Ion Sapdaru, Ovidiu Crişan şi Gabriel Andronache, iar de la 21.30, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, va fi proiectat filmul „Mai presus de orice” (1980). De la ora 22.00, la Tiki Village, va fi proiectat filmul Otto Barbarul.

Programul integral poate fi consultat pe festivalsfr.ro. 

Comentarii