Ce salariu au măicuţele şi călugării din BOR. Obligați să doneze jumătate din sumă

marți, 22 februarie 2022, 21:58
1 MIN
 Ce salariu au măicuţele şi călugării din BOR. Obligați să doneze jumătate din sumă

Poate că ai fi crezut că măicuțele și călugării din cadrul BOR duc o viață departe de lucrurile materiale și mai cu seamă de bani, însă, în realitate, și ei au un salariu, pe care îl obțin de la stat. Procedura este una diferită decât în cazul angajaților bugetari obișnuiți.

Chiar dacă poate părea o veste bizară, măicuțele și călugării din cadrul BOR au salariu lunar. În plus, ei sunt considerați bugetari și deci primesc bani de la stat în fiecare lună. Aproximativ 10.000 de călugări și măicuțe se află în țara noastră, însă aceștia nu beneficiază în totalitate de sumele care le revin. Conform regulamentului Bisericii, monahii care primesc salariu sunt obligați să depună la casieria mănăstirii jumătate din salariu sau pensie spre a fi în folosul obștii.

Există și situația în care călugării și măicuțele aleg să doneze în totalitate suma pentru mănăstire. În acest caz, conducerea instituției bisericești se ocupă de achiziționarea celor necesare. Iar salariul primit din partea statului de către cele două categorii de monahi nu este deloc unul generos. Suma care le revine călugărilor și măicuțelor în fiecare lună este puțin peste salariul minim pe economie.

Comentarii