Ce spune CT Popescu despre declaraţiile ministrului Voiculescu în privinţa ratei de infectare

vineri, 22 ianuarie 2021, 23:08
2 MIN
 Ce spune CT Popescu despre declaraţiile ministrului Voiculescu în privinţa ratei de infectare

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre scrisoarea trimisă de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, prin care cerea menţinerea restricţiilor din Capitală, şi despre declaraţia oficialului că a pornit „transparentizarea datelor” privind evoluţia COVID-19 în România. 

De asemenea, gazetarul a criticat poziţia ministrului Sănătăţii în disputa cu primarii privind plata cheltuielilor pentru vaccinare. „Dl. ministru Voiculescu a emis această avertizare, să nu se relaxeze nimic, pentru că avem un caz de virus britanic nu ştiu pe unde în judeţul Ilfov. Şi or să mai fie, pentru că e imposibil să scăpăm. Nu avem şi noi tulpină de virus britanică sau sud-aficană?

Însă ce spune dl ministru Voiculescu? Spune: nu cred că a scăzut sub 3 la mie rata de infectare în Bucureşti. Iată ce vorbeam în emisiunea trecută despre raţiune şi credinţă. Iată o credinţă, este credincios, pentru că şi dacă spui: nu cred, tot credincios eşti, în contrariu. Ce e aia, nu cred? Are la dispoziţie un întreg aparat care poate produce cifre de felul acesta, cu asta se ocupă Ministerul Sănătăţii. Trebuia să vină să ne spună: iată cifrele pe care le-a găsit Corpul de Control sau nu ştiu ce alt organism şi care nu corespund cu acest 3%, sau 2,52%, cât s-a obţinut acum, după 3 zile, pe baza căruia, conform legii – legal e corect ce se face acum – se ia hotărârea relaxării. Ce e aia, nu cred? Nu a venit cu dovezi, cu demonstraţii, dl. ministru.

Dl ministru practic acuză vechea conducere a Ministerului Sănătaţii, liberală, că a comunicat prost cifrele cu oamenii şi că de aceea s-a generat neîncredere în vaccin şi în măsurile sanitare. Asta ne spune dl Voiculescu, într-o încercare politică destul de clară de a arăta că ieri a fost întunericul cu alde Tătaru şi liberalii şi azi e lumina cu dl Voiculescu, fără să ofere nişte dovezi”, spune CTP.

 

Comentarii