„Ce ți s-ar întâmpla dacă te-ai întoarce în Rusia?” Răspunsul lui Kasparov

joi, 17 martie 2022, 11:29
2 MIN
 „Ce ți s-ar întâmpla dacă te-ai întoarce în Rusia?” Răspunsul lui Kasparov

Fostul campion mondial la șah, Garry Kasparov (58 de ani), cunoscut oponent al lui Vladimir Putin, trăiește în SUA din 2013. El a plecat din țară de frică să nu fie arestat, iar acum luptă de la distanță împotriva liderului de la Kremlin.

"Ce ți s-ar întâmpla dacă te-ai întoarce în Rusia?", a fost întrebarea care i-a fost adresată lui Garry Kasparov în emisiunea Firing Line, cu Margaret Hoover.

"E ceva ipotetic, pentru că nu plănuiesc să mă întorc, cât timp știu că nu aș fi binevenit în Rusia lui Putin. Sau, poate aș fi binevenit, pentru că ar putea să-mi închidă gura. Văzând ce s-a întâmplat cu Navalny recent sau cu Nemtsov, unul dintre marii lideri care au fost împușcați în 2015, în centrul Moscovei, Rusia lui Putin este o dictatură absolută, care nu acceptă niciun disident în interiorul granițelor. Cred că rămânând în viață și liber în afara granițelor Rusiei aș putea face mai multe, spunând adevărul despre regimul lui Putin", a răspuns Kasparov.

"Dar Alexei Navalny s-a întors în Rusia", i-a spus Margaret Hoover fostului campion mondial la șah.

"Da, s-a întors. Mai întâi a fost otrăvit, apoi au încercat să-l ucidă. A fost foarte norocos, a supraviețuit câteva săptămâni în comă. Acum e în închisoare și am vești proaste. Nu cred că va mai vedea lumina zilei în afara gratiilor cât timp Putin e la putere", a răspuns Kasparov.

Aflați amănunte de pe digisport.ro.

Comentarii