Cei ce nu ştiu să piardă

marți, 19 aprilie 2022, 01:43
3 MIN
 Cei ce nu ştiu să piardă

 

CFR Cluj a cedat  pe teren propriu meciul de duminică împotriva FCSB şi lupta pentru titlu în Liga I s-a relansat. Derapaje ale oficialilor clujeni împotriva arbitrilor : Dan Petrescu spune că un derby trebuie condus după alt regulament, iar Cristi Balaj, că jucătorul accidentat de Şuşic a „mieunat” pe teren

Formaţia CFR Cluj a fost învinsă, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa FCSB, într-un meci din etapa a cincea a play-off-ului Ligii 1. Clujenii au jucat în inferioritate numerică mai mult de o repriză. În clasament, între cele două echipe mai sunt acum doar două puncte. Unicul gol al partidei a fost înscris de Octavian Popescu (74), cu un şut de la circa 25 de metri, deviat de fundaşul Graovac. CFR mai are acum doar două puncte avans faţă de FCSB în clasament.

Victoria roş-albaştrilor a fost facilitată şi de faptul echipa campioană a jucat mai bine de o repriză în zece oameni, fundaşul croat Mateo Susic fiind eliminat în min. 43 pentru un fault dur la Darius Olaru, care nu a mai putut continua jocul şi a fost transportat la spital.
FCSB a avut mai multe ocazii de gol, printre care şi o bară, în min. 49, prin Iulian Cristea, iar apoi Malcom Edjouma a reluat în braţele portarului Cristian Bălgrădean. CFR a tras primul său şut pe poartă în min. 90+3, când putea egala prin Daniel Bîrligea.

CFR era singura echipă neînvinsă pe teren propriu în acest campionat.
Cele două echipe s-au mai întâlnit de 65 de ori în principala competiţie internă, dee 18 ori s-au impus clujenii, de 23 de ori au câştigat roş-albaştrii, iar alte 24 de meciuri s-au terminat la egalitate.
Ultima victorie reuşită în deplasare de FCSB cu CFR s-a petrecut pe 10 august 2014 (1-0). De atunci, au urmat şase victorii ale CFR-ului şi tot şase egaluri. CFR Cluj este la al doilea eşec consecutiv acest campionat, o premieră pentru ea. CFR a obţinut doar două victorii în cele cinci etape din play-off. FCSB are patru victorii şi un eşec în play-off. Clasament play-off; 1. CFR Cluj – 45 p; 2. FCSB – 43 p; 3. CSU Craiovva – 39 p; 4. Voluntari – 30 p; 5. Farul – 28 p; 6. FC Argeş – 27p.

„Mămică, ne-a furat arbitrul”

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a dat vina pe arbitrul Istvan Kovacs pentru înfrângerea din meciul cu FCSB, acuzându-l pe central că l-a eliminat prea uşor pe Susic: „E prima înfrângere în campionat, pe teren propriu, după foarte mult timp. Un meci disputat, decis de o mare greşeală de arbitraj. În opinia mea, la un derby nu ai voie să dai un asemenea cartonaş roşu (!-n.r). Mă gândeam că vor fi greşeli şi chiar a fost o greşeală mare”. Petrescu a spus că nu îl acuză pe Susic pentru faultul pentru care a primit roşu; „Nu sunt supărat nici pe Susic Nu a fost un fault de roşu, la mijlocul terenului, din lateral… Ce fault de roşu e ăsta? Noi am avut faulturi împotriva noastră de zece ori mai grave. În lupta pentru titlu vor conta forma, norocul, arbitrajul, toate „.

Deşi a practicat la nivel înalt meseria de arbitru, preşedintele CFR Cluj, Cristian Balaj, fost arbitru, îl acuză şi el pe Kovacs pentru prestaţia de la meciul cu FCSB, dar şi pe adversari pentru presiunea pusă pe central. „Faza este discutabilă, are acoperire regulamentară, îi doresc să arbitreze în finala Champions League şi îl voi urmări dacă va mai acorda roşu la o asemenea fază. Supărarea mea este ce s-a întâmplat până la acea eliminare. Şi nu mă mir că a dat la această fază discutabilă cartonaş roşu, atât timp cât am avut situaţii în care nu avea voie să greşească.La începutul jocului, faulturi la mijlocul terenului, în care am jucat mingea clar, fluieră şovăielnic cu frică, nu cumva să supere pe cineva pentru că jucătorul a rămas căzut şi a mieunat pe teren”, a spus Balaj. Din fericire, ajuns la spital, după ce a „mieunat” pe teren (vorba fostului arbitru), Olaru nu a fost diagnosticat cu fractură, ci cu o contuzie

 

Comentarii