Ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a: Ce semnificaţie au obiectele-simbol puse pe sicriu

luni, 19 septembrie 2022, 14:50
1 MIN
 Ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a: Ce semnificaţie au obiectele-simbol puse pe sicriu

Ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a a fost plănuită până în cele mai mici detalii, simbolurile monarhiei britanice fiind în prim-plan. Astfel, pe sicriul Reginei au fost aşezate coroana, globul suveranului şi sceptrul.

Coroana este împodobită cu 2.901 pietre preţioase, inclusiv diamantul Cullinan II, Safirul Sfântului Eduard, Safirul Stuart şi Rubinul Prinţului Negru. În crucea coroanei este un safir octogonal, safirul St. Edward, cu o istorie mai veche decât orice altă piatră preţioasă din colecţia regală.

Globul suveranului a fost creat pentru încoronarea lui Carol al II-lea în 1661. Globul este o sferă aurie de 16,5 cm în diametru şi are o bandă de perle şi pietre preţioase în centru. Pe glob este un ametist. Globul este un simbol religios şi reprezintă rolul monarhului ca apărător al credinţei ca conducător al Bisericii Angliei.

Sceptrul regal are o lungime de 92 de centrimetri şi are în vârf un diamant Cullinan I. Pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost pusă şi o scrisoare scrisă de mână de fiul său, Regele Charles al III-lea.

SURSA: Hotnews

Comentarii