Chris Froome a fost operat

vineri, 14 iunie 2019, 01:43
2 MIN
 Chris Froome a fost operat

 

Ciclistul britanic a suferit fracturi la femur, cot şi coate şi va fi înlocuit la Turul Franţei în fruntea echipei Ineos de către Geraint Thomas

Echipa Ineos a anunţat, miercuri seară, că rutierul Chris Froome a suferit câteva fracturi în etapa a patra a Criterium du Dauphiné, astfel că nu va participa la Turul Franţei. Froome are femurul drept, un cot şi coaste fracturate, se menţionează pe site-ul teamineos.om.Chris Froome a fost dus la spitalul Roanne, unde investigaţiile iniţiale au confirmat fracturile la femur, cot şi coaste. Ciclistul britanic  a fost operat opt ore, la un spital din Saint-Etienne. Operaţia s-a încheiat în noaptea de miercuri spre joi, apoi rutierul a fost transferat la terapie intensivă. Ciclistul s-a accidentat în timpul recunoaşterii efectuate pe traseul etapei a IV-a, contracronometru, a competiţiei Criterium du Dauphiné. Froome a pierdut controlul bicicletei în timpul unei coborâri, în momentul în care şi-a ridicat mâinile de pe ghidon şi a încercat să-şi sufle nasul. El a lovit un zid de protecţie de pe marginea drumului, la viteza de 54 de kilometri/oră.

Potrivit L'Équipe, multiplele fracturile deschise au fost cauzate de viteza mare avută în timpul impactului cu zidul. “Are nişte coaste rupte, câteva leziuni interne, aşa că va rămâne la terapie intensivă în următoarele zile. Este foarte bine îngrijit. Medicul şi soţia lui Chris sunt acum alături de el. Vom continua să monitorizăm situaţia şi să vedem cum se dezvoltă. Încercă să ne asigurăm că munca depusă este una foarte bună şi tratată într-un mod exemplar. Următoarea fază este cea de terapie intensivă”, a declarat Dave Brailsford, manager-ul Team Ineos.
În urma accidentului grav din etapa de la “Criterium du Dauphine”, Froome a fost transportat la spital cu elicopterul, iar componenţa Team Ineos va fi schimbată pentru Turul Franţei 2019. Geraint Thomas, campionul en-titre, va fi liderul echipei, britanicul urmând să fie însoţit de tânărul columbian Egan Bernal, în vărstâ de 22 de ani.  Chris Froome a câştigat de patru ori Turul Franţei, în 2013, 2015, 2016 şi 2017.

 

Comentarii