Cinci parohii vacante pentru preoţii din Arhiepiscopia Iaşilor. Cea mai bună: chiar lângă Paşcani

miercuri, 12 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 Cinci parohii vacante pentru preoţii din Arhiepiscopia Iaşilor. Cea mai bună: chiar lângă Paşcani

Preoţii din Arhiepiscopia Iaşilor care întrunesc condiţiile necesare pentru a solicita transferul au la dispoziţie cinci parohii vacante, două dintre ele încă de la mijlocul lunii august. 

Prin urmare, cea mai mare parohie şi una dintre cele mai mari scoase anul acesta la concurs este în periferia oraşului Paşcani, în localitatea Blăgeşti, deserveşte 442 de familii şi are atât casă parohială, cât şi biserică. A doua ca mărime ţine protopopiatul Iaşi III, are 310 de familii pe raza sa, are biserică, dar nu are casă parohială, fiind pe raza localităţii Scobâlţeni.

Nici în localitatea Uda, din Protopopiatul Paşcani, nu este casă parohială, parohia cu hramul „Naşterii Maicii Domnului” având arondate 268 de familii şi este liberă de pe data de 30 septembrie. Ultimele două sunt şi cele mai mici: una ţipe de Protopopiatul Piatra-Neamţ, localitatea Izvorul Muntelui, care are biserică şi casă parohială, dar doar 88 de familii în preajmă. Cea din urmă este în Şendreni, Protopopiat Hârlău, are 185 de familii şi este liberă de săptămâna trecută, de pe 3 octombrie. 

Comentarii