Cine decide soarta spitalelor: un vânzător de piese auto, o juristă fără ocupație, un agent

joi, 16 decembrie 2021, 09:58
1 MIN
 Cine decide soarta spitalelor: un vânzător de piese auto, o juristă fără ocupație, un agent

Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății de la USR, a numit în consiliile de administrație ale spitalelor un dealer de piese auto, patronul unei agenții imobiliare, patroana unei fabrici de haine, avocați și membri de partid.

De exemplu, Pavel Răzvan Radu, patronul unei agenții de consultanță imobiliară, a fost angajat de Ioana Mihăilă pe funcția de consilier personal la Ministerul Sănătății. Pe lângă această funcție a mai fost numit în patru consilii de administrație la spitale din București și Timișoara, dar și în Comitetul de Nominalizare și Renumerare al Unifarm.

Controversatele numiri au fost făcute în vara acestui an, atunci când spitalele românești trebuia să se pregătească pentru valul patru al pandemiei. Dar valul patru al pandemiei ne-a arătat că spitalele din subordinea Ministerului Sănătății au fost luate din nou prin surprindere. Ceea ce a generat o nouă criză medicală.

Răzvan Radu Pavel, patronul agenției de consultanță imobiliară Lobby, a fost angajat în funcția de consilier personal de ministrul Ioana Mihăilă. Nu se știe pe ce domeniu o consilia, dar consultanța imobiliară nu are nici o treabă cu sănătatea publică. Pentru serviciile oferite ministrului Sănătății, Răzvan Radu Pavel a mai fost numit în patru consilii de adminisrație la spitale din București și Timișoara.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii