Cine este noul preşedinte al USR Diaspora

luni, 06 decembrie 2021, 16:44
1 MIN
 Cine este noul preşedinte al USR Diaspora

Dan Enache este noul președinte al filialei USR Diaspora, fiind ales cu peste 57 % din voturile exprimate pe parcusul scrutinului online încheiat duminică.

Mai mulți membri din partid au acuzat, însă, faptul că votul electronic a fost viciat de o decizie a Biroului Național (BN), controlat de Dan Barna și Cristian Ghinea, care a refuzat să lămurească de ce peste 700 de membrii din filiala Diaspora s-au trezit că mai pot vota.

Regulamentul intern al USR precizează că adresele de email ale membrilor trebuie validate pe platforma online „e-USR” înainte ca aceştia să îşi exercite dreptul de vot la alegerile interne.

Numai că mulți membri cu drept de vot nu au știut acest lucru și au acuzat faptul că informația privind obligativitatea validării a fost efectiv ascunsă prin minimalizare în toate comunicatele oficiale interne ale partidului.

După ce situația a devenit publică, Dacian Cioloş a pus pe ordinea de zi a Biroului Naţional a USR o propunere prin care se cerea extinderea posibilităţii de validare a adreselor de email până la data scrutinului, respectiv până pe 5 decembrie.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii