Cine nu are asigurare de sănătate va putea merge totuşi la medicul de familie

miercuri, 24 august 2022, 21:57
1 MIN
 Cine nu are asigurare de sănătate va putea merge totuşi la medicul de familie

Persoanele fără asigurare de sănătate vor putea avea acces gratuit la serviciile medicale oferite de medicii de familie, conform unui proiect de ordonanţă a Guvernului, elaborat de Ministerul Sănătăţii (MS). 

Proiectul modifică astfel pachetul minimal de servicii care se acordă persoanelor fără asigurare de sănătate, prin completarea Legii nr. 95/2006. „Pentru a beneficia de serviciile medicale în asistenţa medicală primară cuprinse în pachetul minimal de servicii, persoanele care nu fac dovada calităţii de asigurat au obligaţia să se înscrie pe lista unui medic de familie, iar persoanele care nu fac dovada calităţii de asigurat şi care sunt înscrise pe lista unui medic de familie, se reînscriu pe lista aceluiaşi medic de familie sau a unui alt medic de familie”, se precizează în nota de fundamentare.

Fondurile care sunt necesare pentru plata acestor noi servicii vor fi acoperite prin transferuri de la bugetul de stat către bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Reprezentanţii MS au mai spus că proiectul a fost elaborat la propunerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru a afla din timp care este starea de sănătate a populaţiei şi pentru a preveni cheltuielile ulterioare.

Comentarii