Cinism rusesc: Gruparea Wagner ar trimite sicrie goale familiilor mercenarilor săi

sâmbătă, 21 ianuarie 2023, 15:50
2 MIN
 Cinism rusesc: Gruparea Wagner ar trimite sicrie goale familiilor mercenarilor săi

Grupul paramilitar Wagner ar trimite sicrie goale familiilor mercenarilor săi care luptă de partea Rusiei în Ucraina, scrie Meduza, care prezintă povestea unei femei al cărei soț era deținut și care ar fi ajuns să lupte alături de Wagner.

Jurnaliştii de la TV Rain au vorbit cu o femeie al cărei soţ era încarcerat într-un penitenciar din Rusia și care s-ar fi alăturat grupului Wagner. Ea a spus că a aflat despre recrutarea soțului ei de la soția unui alt deținut, dar că se îndoiește că el s-a alăturat de bunăvoie grupului deoarece era de partea Ucrainei.

Femeia a mai povestit că în toamnă soțul ei a încetat să mai răspundă la apelurile și mesajele sale, iar în decembrie reprezentanții grupului Wagner au contactat-o ​​și i-au spus că a murit pe câmpul de luptă de lângă Bahmut. Ulterior, ea a primit un sicriu sigilat, medalii oficiale ale Grupului Wagner și un certificat de deces.

Când a întrebat dacă poate fi sigură că trupul din sicriu îi aparține soțului ei, i s-a spus că nu poate fi nicio greșeală: „Ne-au spus că nu este nevoie să deschidem sicriul pentru că înainte de plecarea soldaților în război, iau probe ADN, iar când găsesc cadavre compară (ADN-ul). Ne-au spus că pot garanta sută la sută că este el”.

Cu toate acestea, la câteva săptămâni după înmormântare, femeia ar fi primit un mesaj de la un străin care susținea că soțul ei era în viață și se afla în regiunea Donețk. Câteva zile mai târziu, a primit un telefon de la un bărbat care spunea că este angajat al Serviciului de Securitate al Ucrainei. Și el i-a spus că soțul ei trăiește, susținând că a fost capturat de armata ucraineană la sfârșitul lunii octombrie.

Potrivit TV Rain, Angelina ar fi contactat apoi Serviciul Federal al Închisorilor din Rusia, dar agenția a spus că nu poate oferi nicio informație despre soțul ei din cauza regulilor de confidențialitate. Armata ucraineană i-a confirmat însă că soțul ei figurează printre răniți și este prizonier.

Jurnaliștii TV Rain ar fi găsit mai multe povești similare pe rețelele sociale și pe grupurile Telegram, conform Meduza.

Comentarii