Clujul mai oferă o lecție Iaşului: Concurs internațional de soluții pentru o investiție majoră

luni, 21 iunie 2021, 15:09
1 MIN
 Clujul mai oferă o lecție Iaşului: Concurs internațional de soluții pentru o investiție majoră

În timp ce orașele din vest au dezvoltat o obișnuință în a selecta proiectanții unor investiții majore prin organizarea unui concurs internațional de arhitectură, la Iași abia dacă se vorbește despre o astfel de inițiativă. La licitațiile de la Iași contează prețul cel mai scăzut – vezi cazul proiectării unui complex sportiv în Moara de Vânt (stadion și sală polivalentă).

Clujul a mai oferit, recent, o lecție: un concurs internațional de soluții pentru proiectarea unui nou Spital de copii, cu premii în valoare de peste 32 milioane lei, a atras 28 de ofertanți.

În cele din urmă, câștigătoare a fost desemnată o firmă spaniolă cu o experiență de peste 35 de ani în proiectarea de investiții de amploare: Planho Consultores a realizat proiecte de spitale în numeroase țări. Spaniolii s-au aliat cu o firmă cunoscută ieșenilor: 4B Consultanță și Arhitectură – implicată în proiectarea extinderii Palas din zona Sf. Andrei.

Concursul de soluții a fost organizat de către Consiliul Județean Cluj, iar planul autorității este de a construi un nou spital de copii pe un teren cu o suprafață totală de 17 hectare. CJ Cluj are în plan accesarea de fonduri europene.

Citeşte mai mult pe apix.ro

Comentarii