CM 2022 schimbă perspectiva americanilor asupra fotbalului, spune căpitanul Tyler Adams

vineri, 02 decembrie 2022, 19:31
2 MIN
 CM 2022 schimbă perspectiva americanilor asupra fotbalului, spune căpitanul Tyler Adams

Cupa Mondială 2022 schimbă perspectiva americanilor asupra fotbalului, a declarat vineri căpitanul naţionalei Statelor Unite, Tyler Adams, a cărui ţară va fi una din gazdele viitoarei ediţii a competiţiei, în 2026, alături de Mexic şi Canada. scrie AFP.

Cu o zi înaintea meciului SUA – Olanda, din optimile de finală ale CM 2022, Tyler Adams a spus: "Susţinerea venită din Statele Unite este uimitoare, este cu adevărat plăcut să vezi cum un turneu poate schimba perspectiva asupra audienţei fotbalului. A fost unul din obiectivele noastre la acest turneu. Cu cât mergem mai departe, cu atât această susţinere va creşte. Vrem ca generaţiile viitoare să beneficieze de această susţinere. Când poţi să joci un fotbal atractiv, să lupţi şi să-ţi reprezinţi ţara în cel mai bun mod, reuşeşti să obţii această adeziune", a spus Adams.

"Primul lucru pe care îl vezi la Olanda este marea calitate a echipei, fiecare jucător al acesteia evoluează la un nivel foarte înalt", a prefaţat el întâlnirea de sâmbătă.

La rândul său, selecţionerul SUA, Gregg Berhalter, a afirmat că naţionala sa îşi pune adversarele în dificultate când le împiedică să aibă acces la spaţii. "Va fi greu. Ei (olandezii – n. r.) au talent cu Memphis Depay, Cody Gakpo sau Steven Bergwijn. În ce ne priveşte, va fi în primul rând o chestiune de colectiv. Ştim să ne punem adversarele în dificultate când le împiedicăm să aibă acces la spaţii." AGERPRES

 

Comentarii