Concurs de creaţie literară adresat elevilor din clasele I-VIII

vineri, 09 februarie 2018, 20:37
2 MIN
 Concurs de creaţie literară adresat elevilor din clasele I-VIII

Elevii din clasele I-VIII, care cred că au talent literar, pot participa cu lucrări la cea de-a III-a ediţie a Concursului Internaţional de Creaţie Literară „Universul cuvintelor“. Competiţia şcolară este organizată de către Asociaţia „Universul Prieteniei“ Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi“ Iaşi. 

Tema din acest an a concursului este „prietenia“, iar lucrările vor fi jurizate de către membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi de către profesori de limba şi literatura română care au competenţe recunoscute în domeniu. Perioada de înscriere la concurs a început încă de pe 1 februarie, participanţii având ocazia să trimită lucrări până pe 31 martie. Lucrărie trimise vor fi evaluate până pe 25 aprilie, urmând ca centralizarea şi comunicarea rezultatelor să se desfăşoare în perioada 26-30 aprilie.

De asemenea, în perioada 1-20 mai se va edita volumul de creaţii literare ale elevilor, urmând ca în perioada 21 mai -15 iunie, în funcţie de agenda Festivalului Internaţional al Educaţiei, să aibă loc festivitatea de premiere şi lansarea oficială a volumului. Participanţii la competiţie se pot înscrie cu maximum cinci lucrări, poezie sau proză scurtă, care să nu depăşească două pagini în format A4, redactate cu Times New Roman, font de 12 puncte, la un punct distanţă, în limba română. De asemenea, participanţii vor trece la finalul lucrării numele autorul, vârsta, şcoala, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail şi cadrul didactic coordonator. Rezultatele concursului vor fi postate pe Facebook, pe grupul concursului, iar creaţiile concurenţilor vor apărea în volumul concursului. 

 

 

Comentarii