Condamnare greu de calculat pentru un tânăr cu un cazier bogat

vineri, 11 iunie 2021, 01:49
2 MIN
 Condamnare greu de calculat pentru un tânăr cu un cazier bogat

Un găinar va rămâne aproape 6 ani în spatele gratiilor, după ce a furat o vestă dintr-un magazin din Palas. Condamnarea de 9 luni primită pentru furt s-a adăugat la altele mai vechi, rămase neexecutate. Fişa de cazier a lui Elvis Căldăraru, depusă la dosarul cauzei, cuprindea şase sentinţe.

Tânărul de 21 de ani la comiterea faptei mersese în complexul Palas pentru a cerşi mâncare. Neobţinând nimic în acest mod, a luat decizia de a fura ceva pentru a revinde. A intrat într-un magazin, luând de pe raft o vestă în valoare de 150 de lei.

A îmbrăcat-o şi s-a îndreptat spre ieşire, trecând de casele de marcat fără a o achita. Sistemul de alarmă al porţilor de acces s-a declanşat, iar Căldăraru a fost oprit imediat de un agent de securitate. În cursul urmăririi penale, Căldăraru a precizat că nu-şi aminteşte detaliile evenimentului, dar a recunoscut comiterea faptei.

Cea mai complicată parte a procesului a fost calcularea pedepsei. Furtul fusese comis în cursul termenului de supraveghere de 4 ani dispus pentru o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni, cu suspendare.

De asemenea, până să fie condamnat pentru furtul din Palas, Căldăraru mai fusese judecat şi condamnat, în paralel, de încă patru ori. O altă condamnare, la 180 de zile-amendă fusese înlocuită cu obligaţia de a presta un număr de 18 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Verdictul final al magistraţilor Judecătoriei a fost de 5 ani şi 11 luni de închisoare, plus o amendă penală de 3.000 de lei. Căldăraru va trebui să pltească şi 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Apelul declarat de tânăr împotriva sentinţei va fi judecat în septembrie.

Comentarii