Condamnările repetate s-au transformat în luni de închisoare pentru un şofer fără permis

luni, 18 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Condamnările repetate s-au transformat în luni de închisoare pentru un şofer fără permis

Un ieşean pare să fi ţinut cu orice preţ să se întoarcă după gratii. Ajuns deja în închisoare pentru că se urcase la volan fără permis şi liberat condiţionat, a luat-o de la capăt. A primit o nouă condamnare, tot cu executare, pentru aceeaşi faptă.

Florin Olariu a intrat în conflict cu legea penală în mai multe rânduri. În 2013, fusese condamnat, la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Pe parcursul termenului de supraveghere, în 2017, fusese depistat la volan, fără a avea permis. Suspendarea executării a fost revocată, iar Olariu a ajuns, în 2019, după gratii, pentru 3 ani şi 10 luni. A fost liberat condiţionat în 2021, doar pentru a se întâlni din nou cu judecătorii.

În iulie anul trecut, Olariu a fost trimis din nou în judecată, tot pentru coducere fără permis. Fapta fusese comisă în februarie 2019, înainte de rămânerea definitivă a pedepsei pentru cealaltă faptă similară. În după-amiaza zilei de 7 februarie 2019, o patrulă din cadrul poliţiei Târgu Frumos şi a Jandarmeriei au oprit automobilul VW Passat condus de Olariu. În maşină se mai aflau concubina acestuia şi copilul lor, în vârstă de doar trei ani. Luat la întrebări, şoferul a răspuns că nu are asupra sa niciun document, precizând însă că oricum nu are permis pentru nicio categorie de autovehicule.

Trimis în judecată în faţa magistraţilor Judecătoriei Paşcani, Olariu şi-a recunoscut fapta, ceea ce i-a adus o reducere a pedepsei. Cooperase cu organele de anchetă, nu comisese niciun accident, dar o pedeapsă cu suspendare era exclusă. „Instanţa constată că, în ciuda condamnării definitive a inculpatului la o pedeapsă cu închisoarea, cu referire la pedeapsa de 3 ani a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, acesta nu a înţeles să îşi corijeze comportamentul, ceea ce reliefează o conduită predispusă la săvârşirea de acte ilicite, cu caracter antisocial şi absenţa conştientizării consecinţelor pe care încălcarea legii le poate atrage”, au constatat judecătorii.

Ei l-au condamnat pe Olariu la un an de închisoare, la care s-au adăugat, din condamnările anterioare, 3 luni şi 10 zile de închisoare. Pedeapsa va fi executată în regim de detenţie. Olariu a contestat sentinţa în faţa Curţii de Apel, săptămâna trecută desfăşurându-se primul termen de judecată. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii