Conflict de muncă la PSD după ce mai mulți angajați, printre care patru pensionari speciali, ar fi cerut măriri de salariu și au fost dați afară.

luni, 03 iulie 2023, 10:07
1 MIN
 Conflict de muncă la PSD după ce mai mulți angajați, printre care patru pensionari speciali, ar fi cerut măriri de salariu și au fost dați afară.

Dintr-un proces aflat pe rolul Tribunalului București reiese faptul că, la jumătatea lunii martie, conducerea Partidului Social Democrat (PSD) s-a confruntat cu o revoltă a unei părți dintre angajați care a cerut salarii mai mari. Conflictul a fost înăbușit rapid, petenții – în majoritate, pensionari – fiind dați afară. Doi dintre ei contestă la instanță legalitatea modului în care au fost concediați. Concedierile ”au vizat pensionarii militari în mod deosebit”, susține unul dintre disponibilizați. Biroul de Presă al PSD nu a răspuns unei solicitări din 29 mai a reporterului G4Media.ro pe marginea acestei situații.

Conform acțiunii pe care a depus-o la Tribunalului București, Alexandru Petre (56 de ani) lucra de 16 ani în sediul central al PSD, de pe Bd. Kiseleff, la momentul disponibilizării fiind administrator rețea – se ocupa de mentenanța calculatoarelor, imprimantelor, multifuncționalelor, telefoniei fixe și a celei prin Internet, televiziunii cablu și prin Internet și asigura suport tehnic pentru desfășurarea ședințelor prin zoom și alte programe similare.

În acțiunea de la instanță, consultată de reporterul G4Media.ro, Petre relatează faptul că, pe data de 15 martie 2023, ”un număr de 10-12 salariați” au depus la partid cereri de mărire a salariilor: ”demersul subsemnatului era motivat de faptul că de trei ani nu mi se mai mărise salariul, deși în acest interval de timp alți salariați PSD beneficiaseră de creșteri salariale și că prețurile au crescut foarte mult, rata cumulată a inflației fiind de 34%.”

Reclamantul poveștește că ”Mai târziu, am aflat că gestul salariaților l-a înfuriat pe secretarul general al PSD (Paul Stănescu -n.r.) persoana care, potrivit Statutului partidului, are dreptul de a semna contractele individuale de muncă și, implicit, și actele adiționale de majorare a salariului.

Mai mult, pe g4media

Comentarii