Contre pe Facebook între Bogdan Crucianu, liderul consilierilor locali PSD, şi cei ai PNL pe tema dezbaterilor bugetului

luni, 07 februarie 2022, 08:15
4 MIN
 Contre pe Facebook între Bogdan Crucianu, liderul consilierilor locali PSD, şi cei ai PNL pe tema dezbaterilor bugetului

Dezbaterea bugetului municipiului Iaşi se anunţă o misiune destul de anevoiasă. 

Organizaţia PNL Municipiul Iaşi a postat pe Facebook un mesaj prin care îndeamnă consilierii locali să adopte cât mai recent bugetul, dar Bogdan Crucianu, liderul de grup al consilierilor municipali din #CLIaşi, a reacţionat la acest mesaj şi a arătat că dezbaterile vor fi serioase şi se vor întinde atât timp cât este nevoie.

“Bogdan Crucianu, liderul de grup al consilierilor municipali din #CLIaşi: Stimaţi colegi liberali, nu vom mima dezbaterea pe buget, chiar dacă, voalat, la asta ne îndemnaţi

După ce ne-au arătat în #CLIaşi că sunt „alergici” la dezbateri, luptându-se pentru a duce interpelările la finalul şedinţelor, liberalii au dat cărţile pe faţă şi ne-au transmis public, prin intermediul unui comunicat, că şi-ar dori ca #proiectuldebuget pentru anul în curs să fie votat de toate formaţiunile politice fără prea mare analiză, fără prea multe dezbateri şi fără amendamente… cum s-ar spune, să votăm cu ochii închişi ceea ce peneliştii ne „servesc”!

Îi reamintesc domnului preşedinte al peneliştilor ieşeni că avem datoria de a lucra pentru ieşeni şi de a le rezolva problemele, prin deciziile pe care le luăm. Faptul că domnia sa ne încurajează să renunţăm la „reluarea competiţiei de anul trecut pe cât de multe şi frumoase amendamente”, considerând că acestea nu sunt de„bun augur” reprezintă o #sfidare la adresa #ieşenilor cu care noi purtăm un #dialogcontinuu!

Din #audienţe, discuţii şi din #chestionarul propus ieşenilor au reieşit mai multe iniţiative/ proiecte care trebuie să se regăsească în #bugetulIaşului2022, pe care noi le vom duce, fie că vor peneliştii, fie că nu, în #CLIaşi!

Dacă pentru penelişti părerea ieşenilor este facultativă, noi, #consilieriiPSD vom continua să facem echipă cu ieşenii şi să le ducem sugestiile în #CLIaşi, prin #amendamente!

Stimaţi ieşeni, nu uitaţi că aveţi posibilitatea de a ne transmite #părerile şi #sugestiile dumneavoastră şi online, prin intermediul formularului pus la dispoziţie de echipa #PSDIaşi”, arată pe Facebook, Crucianu.

Mesajul PNL Municipiul Iaşi este următorul: “Prioritatea Iaşului în săptămâna următoare este adoptarea cât mai rapidă a bugetului local!

Experienţa anului trecut, când Municipiul Iaşi a pierdut aproape 5 luni prin neaprobarea la timp a bugetului local, a arătat că astfel de accidente au darul de a influenţa profund negativ execuţia secţiunii de dezvoltare a acestuia.

Analizând propunerea de buget lansată în dezbatere, Biroul Politic Local al PNL Iaşi a mandatat grupul de consilieri locali liberali să sprijine adoptarea lui şi să identifice căile prin care acesta să fie expresia voinţei unui număr cât mai mare de consilieri locali. Iaşul are nevoie ca energiile constructive să se adune pentru a putea fructifica cât mai bine oportunităţile de dezvoltare ce se deschid înainte, inclusiv cele care ţin de PNRR.

Viceprimarul Daniel Juravle, alături de liderul de grup, Ciprian Manuel Bostan şi de preşedintele Comisiei Economice din Consiliul Local, Marius Alin Andries au fost împuterniciţi să facă demersurile pentru ca priorităţile ieşenilor, reieşite din dezbaterea publică, să aibă o bună reprezentare în buget dar şi pentru a obţine un sprijin cât mai larg pentru propunerea de buget.

Spre deosebire de alte municipii similare ca mărime, Iaşul a reuşit să gestioneze onorabil două sisteme vitale: cel de producere a energiei termice şi transportul public. Acest lucru se vede în sondaje dar şi în mărimea sumelor alocate prin buget. Acestea trebuie sprijinite în continuare dar avem de adus în prim plan şi proiectele pentru infrastructura urbană care sprijină mobilitatea, pentru reţeaua de parcări, proiectele din sănătate şi educaţie precum şi proiectele de mediu sau de digitalizare a serviciilor publice. Facem un apel la înţelepciunea tuturor grupurilor de consilieri şi sper să înţeleagă că anvelopa bugetului local este una limitată de mărimea veniturilor estimat a fi colectate, iar reluarea competiţiei de anul trecut pe cât de multe şi frumoase amendamente se depun, nu are cum să fie una de bun augur.” a declarat preşedintele PNL Municipiul Iaşi, Marius Sorin DANGA”, se arată PNL Municipiul Iaşi.

 

 

Comentarii