Controversele din jurul cazului unei fetiţe grav bolnavă din Marea Britanie

vineri, 10 noiembrie 2023, 22:52
2 MIN
 Controversele din jurul cazului unei fetiţe grav bolnavă din Marea Britanie

Părinţii unei fetiţe britanice grav bolnave au pierdut, vineri, încercarea de a obţine ca tratamentul de susţinere a vieţii să fie oprit la domiciliu şi nu într-un spital sau într-un centru de îngrijire, potrivit Reuters. Indi Gregory, în vârstă de opt luni, suferă de o boală mitocondrială rară care face ca celulele ei să nu producă suficientă energie şi a fost conectată la aparate de menţinere în viaţă de la începutul lunii septembrie. Medicii ei spun că suferă de dureri şi suferinţe semnificative şi că nu are rost să continue tratamentul. Miercuri, un judecător a hotărât că ar trebui să i se scoată sistemul de menţinere a vieţii, fie în spital, fie într-un centru de îngrijire pentru bolnavi.

Părinţii ei au contestat acest lucru, spunând că ar trebui să i se permită să i se retragă tratamentul la domiciliu, lucru pe care instanţa a decis că nu mai este posibil din cauza deteriorării stării ei de când această opţiune a fost discutată anterior. Curtea de Apel din Marea Britanie a respins vineri contestaţia lor în cadrul unei audieri la distanţă.

„Motivele apelului sunt în totalitate lipsite de temei”, a declarat Lordul judecător Peter Jackson, pronunţând hotărârea. „Deşi este o decizie legală, aceasta este luată cu o conştientizare deplină a chestiunii profund sensibile care se află în centrul procedurii”.

Jackson a declarat că o suspendare care îi împiedica pe medici să îi îndepărteze tratamentul, care a fost acordată pentru a permite ca apelul să aibă loc, a ajuns acum la final. Luna trecută, Înalta Curte a Angliei a decis că este în „interesul superior” al copilului să fie deconectat de la aparate, refuzând cererea părinţilor de a fi lăsaţi să o ducă la spitalul pentru copii al Vaticanului din Roma.

La începutul acestei săptămâni, guvernul italian i-a acordat cetăţenia, într-o altă măsură menită să împiedice medicii să o deconecteze de la aparate şi să permită mutarea ei în Italia, dar Jackson a declarat vineri că tatăl lui Gregory a acceptat ca deciziile privind tratamentul ei să fie luate de instanţele britanice.

SURSA: Hotnews.ro

Comentarii