Cosette Chichirău și-a propus să ia Primăria cu 45 la sută. Ce spune despre taberele din USR Iași?

sâmbătă, 26 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Cosette Chichirău și-a propus să ia Primăria cu 45 la sută. Ce spune despre taberele din USR Iași?

Ea admite că sunt „multe” tabere în USR Iași, dar sugerează că va fi un singur candidat. Afirmațiile au fost făcute după prezentarea unei „Cărți negre” a guvernării PSD-PNL de la București și a unui bilanț al promisiunilor neîndeplinite de administrația locală ieșeană.

 

O „Carte Neagră” a fost prezentată de cei de la USR Iași la un an de la instalarea guvernului PSD-PNL. Prezentarea celor „365 de zile de scumpiri” a fost făcută de Cosette Chichirău, vicepreședintele USR Iași, care spus că românii o duc mai rău decât cu un an în urmă – chiar dacă ar urma să crească pensiile, dar mai puțin decât inflația. Ea nu a uitat nici de acuzațiile de plagiat care a costat până acum funcțiile a patru miniștri, în vreme ce al cincilea, premierul, își apără strategic funcția trecând la contraatac. „Un guvern de hoți”, a descris deputatul ieșean actualul executiv.

„N-avem”

Cosette Chichirău a extins bilanțul la nivel local: „Sala polivalentă «Regina Maria» – n-avem, stadion municipal – n-avem, două poduri peste Bahlui – n-avem, pasaje subterane, parcări cu senzori în toate cartierele – nu avem, reabilitarea Colegiului «Vasile Lupu» – nu se mai știe, nenumărate săli de sport – nu avem, 50 de stații de îmbarcare și 813 biciclete – nu avem, Smart City district, unde se investeau 700 de milioane de lei, «Primăria fără hârtie» – nu avem, biblioteca digitală a Iașului, wifi gratuit în Iași – n-avem”. „Pe cât de incompetenți sunt la București, pe atât de incompetenți sunt și la Iași”, a conchis Cosette Chichirău.

2022, un an pierdut pentru A8

La conferința de presă a fost prezent și Adrian Covăsnianu, care, printre altele, a semnalat că deja s-a pierdut un an pe segmentul Iași-Moțca al autostrăzii A8. „Trebuie să terminăm odată acest studiu de fezabilitate, pentru că banii există”, a spus el.

Amintim că Iașul are un consilier pe lângă ministrul Transporturilor care urmărește derularea proiectelor A8 și A7. Cătălin Urtoi a fost repudiat, vineri, de asociațiile Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Împreună pentru A8. Cofondatorului acestei din urmă asociații i s-a reproșat că ar face propagandă în favoarea PSD, în timp ce proiectele A7 și A8 s-au decalat foarte mult între ele.

În aceeași zi, la conferința de presă de la USR, Cosette Chichirău a dezvăluit că, la alegerile din 2020, i-a făcut lui Cătălin Urtoi o ofertă foarte avantajoasă, pe care acesta a refuzat-o. „I-am fi dat locuri eligibile pe lista de la Consiliul Local”, a spus ea.

Multe tabere în USR, un singur scop

Pe de altă parte, Cosette Chichirău a admis că sunt multe tabere în USR Iași, dar a adăugat că încă e devreme pentru desemnarea, acum, a candidatului la Primăria Iași și că acesta va fi câștigătorul competiției interne din partid și desemnat ca favorit în sondaje. „Noi toţi ne dorim să câştigăm Primăria Iaşi. Cred că hârjoneala asta se datorează faptului că oamenii consideră că e încă devreme. Dar începând de anul viitor oamenii din filială se vor coagula pentru un singur scop şi anume câştigarea alegerilor la Iaşi”, a afirmat Cosette Chichirău. Ea şi-a reafirmat intenţia de a candida la primărie din partea USR Iaşi, spunând că și-a fixat ca ţintă să obţină 45 la sută şi să câştige scrutinul. Până acum şi-au mai anunțat intenţia de a candida senatorul Marius Bodea şi consilierul local Răzvan Timofciuc.

Despre sondaje: clientul să fie mulțumit

Cât privește rezultatele sondajului publicat de liberali, în care USR aproape că nu mai există, ea a spus că nu poate să comenteze dacă „clientul este mulțumit de banii cheltuiți”. „La un sondaj se răspunde cu un alt sondaj, ceea ce nu avem în acest moment”, a menționat Cosette Chichirău, care a ținut să amintească procentele obținute la Iași de USR la alegerile din 2019-2020.

Comentarii