Crucile românești din Cimitirul de la Valea Uzului vor fi demolate

vineri, 11 februarie 2022, 15:40
1 MIN
 Crucile românești din Cimitirul de la Valea Uzului vor fi demolate

Crucile românești de beton ridicate într-un cimitir al eroilor maghiari vor fi demolate. Este decizia luată de instanță, după nenumărate scandaluri iscate în jurul acestora, potrivit Realitatea Plus. Conflictul a fost considerat o rampă de lansare pentru George Simion, copreședintele AUR. 

Într-un proces declanșat recent, comuna Sânmartin din județul Harghita a solicitat instanței anularea cărții funciare prin care UAT Dărmănești a intabulat pe numele orașului Cimitirului Militar din Valea Uzului, potrivit Condeiul ardelean. 

În octombrie 2021, Curtea de Apel Bacău a dat o sentință definitivă și irevocabilă prin care stabilea că UAT Dărmănești nu a avut niciun drept de a trece în propriul patrimoniu și să intabuleze 8 mii de metri pătrați pentru cimitirul militar.

În baza sentințelor definitive pronunțate până acum, ar putea fi anulate și autorizațiile de construcție, eliberate în aprilie 2019.

În acel an, un conflict legat de situația cimitirului a devenit rampă de lansare pentru George Simion, copreședintele AUR. Prezent la un protest al celor care se opun dărâmării crucilor românești, Simion a susținut atunci că a fost atacat și bătut de „extremişti” maghiari.

Detalii găsiți AICI

Comentarii