CTP anunță primele reconfigurări ale traseelor din oraș

vineri, 03 iunie 2022, 12:15
1 MIN
 CTP anunță primele reconfigurări ale traseelor din oraș

Tramvaiele vor reveni pe emblematicul traseu cu numărul 5, iar itinerariul va fi Dacia – Bd. Nicolae Iorga – Ţesătura – Baza 3 – Rond Ţuţora – retur, conform datelor publicate pe pagina de socializare a Companiei de Transport Public.

Astfel, vagoanele vor înlocui autobuzele pe această rută. Decizia a fost luată de către Primăria Municipiului Iaşi, la propunerea Companiei de Transport Public Iaşi, şi va intra în vigoare din 6 iunie 2022, odată cu încheierea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de tramvai din zona Piaţa Ing. Virgil Săhleanu – Rond Ţuţora.

De asemenea, şi traseele 7, 8 şi 29 vor fi modificate, începând cu aceeaşi dată:

  • tramvaiele de pe traseul 7 vor circula prin Podu Roş, având următorul itinerariu: Canta – Târgu-Cucu – Podu Roş – Rond Ţuţora – retur;
  • tramvaiele de pe traseul 8 vor circula până la capătul de linie din Ţuţora, pe itinerariul: Copou – Târgu-Cucu – Tudor Vladimirescu – Rond Ţuţora;
  • autobuzele de pe traseul 29 vor întoarce la capătul de linie din Ţuţora, noul itinerariu fiind: Tomeşti – Rond Ţuţora – retur.

Noile modificări vor fi aplicabile începând de luni, 6 iunie 2022, de la ora 12:00. Pentru o mai uşoară adaptare a călătorilor, concomitent, pe parcursul zilei de 6 iunie 2022, vor circula şi autobuze pe traseul 5, iar pe traseul 29 vor circula mijloacele de transport public până în Podu Roş.

Comentarii