Culmea jecmănelii pe litoralul românesc: 500 de lei ora de parcare

duminică, 17 iulie 2022, 08:34
1 MIN
 Culmea jecmănelii pe litoralul românesc: 500 de lei ora de parcare

Un complex privat din Năvodari (Wave Residence) oferă parcare pentru cei care nu au unde să își lase mașinile. Un gest frumos din partea lor, dar, din păcate, doar pentru cine își permite, deoarece ora este 500 de lei. La un simplu calcul, plătești nici mai mult, nici mai puțin de 12.000 de lei în doar 24 de ore, adică aproximativ 2.500 de euro!

Ironiile au apărut imediat

„In cei 500 lei pe langa parcare îți fac băieții interior-exterior, schimb de ulei și filtre,” comentează cineva Facebook.

„E preț pentru cei cu Dacia Spring. Și așa merg gratis,” mai spune cineva.

„Campanii împotriva litoralului”

Primarul Constanței, Vergil Chițac, susține că acestea sunt „campanii îndreptate împotriva litoralului românesc.”

„Campania nu vizează numai Mamaia, ci tot litoralul. Scăderea turismului este în toată ţara. S-au deschis graniţele, iar românii pot alege şi alte ţări, precum Bulgaria, Grecia sau Turcia”, spune Chiţac. 

Mai mult, edilul se pare că a găsit și problema care a dus la scăderea numărului de turiști: criza economică și creșterea combustibilului care au forțat familiile din România să aloce un buget cu 200 de lei mai mic.

„Sunt şi cauze subiective, precum creşterea preţurilor pe litoral, dar noi, ca administraţie, nu putem interveni”, a adăugat primarul Constanței.

Comentarii