Cum a ajuns șef peste Garda de Mediu Tulcea un fost condamnat penal pentru fraudarea fondurilor europene, traseist trecut prin șapte partide: susținere politică PNL

miercuri, 06 septembrie 2023, 14:41
2 MIN
 Cum a ajuns șef peste Garda de Mediu Tulcea un fost condamnat penal pentru fraudarea fondurilor europene, traseist trecut prin șapte partide: susținere politică PNL

Procurorii DNA l-au reținut marți pe Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, prins în flagrant în timp ce lua mită 25.000 de lei într-un restaurant. El a fost numit în funcție deși în urmă cu zece ani fusese condamnat penal pentru fraudarea fondurilor europene. În ciuda condamnării, el a fost numit pe filieră politică, mai precis filiala PNL Galați.

Garda de Mediu este o intituție esențială pentru protecția mediului. Inspectorii gărzii constată cazurile de poluare și dau amenzi poluatorilor

DNA arată într-un comunicat că Dorin Meran este suspect de luare de mită în formă continuată. El a fost prins în flagrant când primea bani de la un om de afaceri pentru a-i da o amendă mai mică.

Tot DNA l-a trimis în judecată în martie 2008, iar în 2012 Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat pe Dorin Meran la 1 an şi 2 luni închisoare cu suspendare condiţionată pentru deturnare de fonduri europene.

La acel moment, Dorin Meran era administrator al companiei SC METACON REP SRL.

În aprilie 2023, el a fost numit șef la Garda de Mediu Tulcea, deși nu are legătură cu domeniul mediu. Potrivit declarației sale de avere, în anul precedent fusese consilier juridic în comuna Ghidigeni din județul Galați.

El a fost parașutat la șefia Gărzii de Mediu Tulcea pe filieră politică, dat fiind că la acel moment șeful Gărzii Naționale de Mediu era liberalul Aurelian Păduraru, venit și el din Galați și cu zero legături cu mediul. Iar cel care l-a propulsat pe Meran în funcția de șef a fost preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie, potrivit publicației locale Viața Liberă.

Meran a fost membru în șapte partide politice, potrivit Viața Liberă: PSM, PSD, PD-L, PIN, PNŢCD, PRM şi Forţa Naţională.

Mai mult, pe g4media

Comentarii