Cum a distrus corupţia armata rusă: mâncarea servită soldaţilor de către oligarhul lui Putin, mai rea decât cea a puşcăriaşilor

joi, 17 martie 2022, 12:40
1 MIN
 Cum a distrus corupţia armata rusă: mâncarea servită soldaţilor de către oligarhul lui Putin, mai rea decât cea a puşcăriaşilor

Cum a distrus corupţia armata rusă: mâncarea servită soldaţilor de către un oligarh al lui Putin, Evgheni Prigojin, este mai rea decât cea a puşcăriaşilor. În consecinţă, soldaţii ruşi care au invadat Ucraina jefuiesc populaţia locală sau suferă de foame. Fotografii publicate recent arată că raţiile de mâncare oferite trupelor aflate în Ucraina erau expirate din 2015.

„Calitatea alimentelor şi a locuinţelor în armata rusă este mai proastă decât în ​​închisorile din această ţară, cu raţii de hrană nerezonabil de mici, unele fiind infectate cu bacterii Escherichia coli”, scrie Politico.eu. Pe reţelele sociale sunt frecvente imagini cu soldaţii ruşi furând pui sau jefuind magazinele din oraşele ocupate.

Concomitent, în Rusia, pe ebay, sunt de vânzare conserve ale armatei, deşi acestea nu ar trebui comercializate. Conservele sunt oferite la sub trei dolari bucata. O anchetă a publicaţiei Forbes.ru a arătat că 92% din contractele de aprovizionare cu hrană a armatei ruse sunt controlate de oligarhul Evgheni Prigojin, poreclit „bucătarul lui Putin”.

El este şi presupusul finanţator al grupului de mercenari ruşi Wagner. Prigojin a ajuns pe lista infractorilor căutaţi de FBI, care a pus o recompensă de 250.000 de dolari pentru orice informaţie care ar duce la arestarea sa. FBI îl acuză pe Prigojin de fraudă şi conspiraţie împotriva SUA, după ce magnatul rus a sponsorizat Internet Research Agency (IRA), aşa-numita „fermă de troli” din Sankt Petersburg despre care se presupune că ar fi fost implicată în influenţarea rezultatului în alegerilor prezidenţiale americane din 2016.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

 

Comentarii