Cum procura drogurile dealer-ul de la Catena: se ocupa de colectarea medicamentelor expirate și de cele nefolosite de pacienții decedați

sâmbătă, 23 septembrie 2023, 15:38
1 MIN
 Cum procura drogurile dealer-ul de la Catena: se ocupa de colectarea medicamentelor expirate și de cele nefolosite de pacienții decedați

Dealer-ul Catena procura drogurile din farmacii. Constantin Șonea, angajatul Fildas/Catena care distribuia droguri de mare risc, procura medicamentele care conțineau substanțele interzise prin intermediul companiei la care lucra.

Potrivit referatului DIICOT de arestare a lui Șonea, rețeta a fost dezvăluită de un colaborator al angajatului Fildas, angajat la o farmacie Catena.

„Produsele expirate, dar care conţinuă să îsi producă aceleasi efecte din punct de vedere farmaceutic, desi ele se mai diminuează odată cu trecerea timpului, sunt centralizate şi adunate de Costy (Constantin Șonea – n.r.), în calitate de angajat al SC Fildas SRL, el adunând astfel de medicamente de la toate farmaciile Catena din țară. Aceste medicamente sunt destinate distrugerii.

O altă categorie o reprezintă medicamentele ce provin din cutii folosite parțial de pacienți şi pe care aparținătorii acestora, atunci când pacienții decedează, le returnează farmaciilor pentru distrugere, iar returnarea se face pe bază de proces-verbal, în cazul medicamentelor stupefiante şi psihotrope, gen morfină şi fentanil.

A treia categorie de medicamente ar proveni din plusurile ce rezultă la farmacii în urma inventarelor. La aceste plusuri se poate ajunge în urma erorilor de eliberare a produselor din partea farmaciștilor, erori ce vizează cantitatea sau concentrația medicamentului.” Citeşte mai mult pe defapt.ro.

Comentarii