Cum să scapi de depunerile de calcar de pe maşina de spălat cu un ingredient comun

luni, 30 ianuarie 2023, 19:11
1 MIN
 Cum să scapi de depunerile de calcar de pe maşina de spălat cu un ingredient comun

Nicio maşină de spălat nu scapă de depunerile de calcar. De-a lungul timpului, acest inamic generează murdărie, împrăştie mirosuri neplăcute şi deteriorează aparatul de uz casnic. Dar fără panică! Avem soluţia care va curăţa temeinic maşina de spălat şi o va face ca şi nouă. Ai maşină de spălat, dar nu ştii cum să o cureţi? Află câteva trucuri, care te vor ajuta să o detartrezi cu produse naturale.

Unul dintre trucurile principale este folosirea acidului citric. Dacă maşina de spălat este plină de calcar, poţi apela la acidul citric. Acest produs natural este poţiunea magică care o va curăţa şi îi va păstra performanţa.

Acidul citric este soluţia de care aveţi nevoie. Acest produs este capabil să dizolve reziduurile de calcar şi tartru.

Iată 3 metode de utilizare:

  • Metoda 1: Toarnă un pahar de acid citric în cuva maşinii de spălat şi porneşte un ciclu de spălare, fără haine, la 90°C.
  • Metoda 2: Umple cuva maşinii de spălat cu apă şi toarnă aproximativ 200 de grame de acid citric. Lasă-l să acţioneze timp de o oră, apoi porneşte un ciclu de spălare gol la 90°C.
  • Metoda 3: Amestecă 1 pahar de acid citric cu o jumătate de litru de apă şi toarnă amestecul în cuva maşinii de spălat. Rulează un ciclu de spălare fără haine la o temperatură peste 60°C. Repetă procesul dacă este necesar. Simplu şi eficient, nu-i aşa?

Vezi mai multe detalii pe dcnews.ro

 

Comentarii