Dacă primeşti un asemenea mesaj ca de la Netflix, şterge-l imediat!

miercuri, 09 februarie 2022, 21:12
2 MIN
 Dacă primeşti un asemenea mesaj ca de la Netflix, şterge-l imediat!

Fie că este vorba despre filme clasice sau cele mai noi seriale, Netflix a devenit sinonim cu televizorul. Doar că, dacă aparatul este în mod inerent şi o piesă de mobilier, Netflix este un televizor perfect mobil şi inteligent, pe care-l poţi lua cu tine oriunde – pe telefon, tabletă sau laptop. Dar, ca toate dispozitivele inteligente, poate veni şi cu pericole surprinzătoare.

Atraşi de cele 74 de milioane de abonaţi din SUA şi Canada din cele 214 din toată lumea (noiembrie 2021), hackerii au început să-i ţintească cu anumite mesaje. FBI avertizează că Netflix a devenit, ca şi instituţiile financiare, firmele de curierat, furnizorii de uitilităţi şi multe altele, un pretext pentru tentative criminale de furt al datelor celor mai importante ale oersoanelor.

Conform autorităţilor, trebuie să priviţi cu maximă prudenţă oricare mesaj-text care pretinde că Netflix vă avertizează despre o potenţială problemă cu contul dumneavoastră. În multe cazuri, vă cere să accesaţi un link inclus ca să vă actualizaţi informaţiile şi să „continuaţi vizionarea”.

Din nefericire, dacă accesaţi pagina respectivă, hackerii pot lua sub control telefonul sau calculatorul. „Uneori veţi pierde accesul la dispozitiv. I l-aţi dat altcuiva şi probabil veţi pierde informaţiile de identificare personală”, spune agentul special Aaron Rouse de la biroul FBI din Las Vegas.„Este ceva ce se întâmplă exact ca şi cu unele emailuri: dacă nu le-aţi solicitat, nu daţi click!”

Rouse spune că mesajul înşelător care implică Netflix este cunoscut ca „smishing”. Similară cu „phishing”, această versiune vine însă prin mesaje-text (SMS) care ademenesc potenţialele victime să dezvăluie informaţii dând click pe un link. Fraude similare devin tot mai frecvente, incluzând şi scheme prin care clienţii sunt ademeniţi cu un premiu când vor plăti o factură pentru utilităţi.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii