Dacian Cioloş s-a plimbat pe Pietonal. Le-a propus ieşenilor oameni noi

miercuri, 10 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Dacian Cioloş s-a plimbat pe Pietonal. Le-a propus ieşenilor oameni noi

„Politica nu se poate schimba dacă nu schimbăm oamenii din politică şi legile. Noi asta vrem să facem“, le-a explicat fostul premier celor cu care a stat de vorbă, pe stradă

„Am venit în Iaşi pentru o întâlnire cu comunităţile locale din Platforma România 100, cu cei care vor să se înscrie în Mişcarea România Împreună“, ne-a declarat Dacian Cioloş, preşedintele fondator al noii formaţiuni politice. El a adăugat că un alt motiv al prezenţei la Iaşi a fost adunarea de semnături în campania „Oameni noi în politică“ – pentru schimbarea legilor electorale, respectiv alegerea primarilor în două tururi, facilitarea accesului în competiţia electorală a celor care vor să candideze pentru consiliile locale, mai mulţi reprezentanţi în Parlament pentru diasporă, dar şi modificarea legislaţiei pentru prevenirea fraudei la vot.

Eliminarea pragului electoral la locale şi un număr mai mic de semnături necesare pentru înscrierea candidaturii sunt două dintre facilităţile vizate de fostul premier tehnocrat. „Politica nu se poate schimba dacă nu schimbăm oamenii din politică şi legile. Noi asta vrem să facem“, a rezumat Dacian Cioloş scopul iniţiativei „Oameni noi în politică“.

În ceea ce priveşte strategia electorală a Mişcării, el a precizat că primul pas este structurarea noului partid. „Suntem în dialog cu celelalte partide din opoziţie, cu care împărtăşim aceleaşi principii şi valori, şi orice posibilitate rămâne deschisă. Important e să reuşim să facem o majoritate“, ne-a spus Dacian Cioloş. „Depinde foarte mult şi de ce aşteaptă oamenii de la noi“, a adăugat el. „Din punct de vedere politic, în ceea ce ne priveşte, există deschiderea şi avem deja proiecte de colaborare cu USR, de exemplu. Chiar şi această iniţiativă de modificare a legilor electorale regrupează atât partidul nostru, cât şi USR şi mai multe organizaţii civice“, a mai spus liderul Mişcării România Împreună. 

 

 

Comentarii