Dan Popescu (Salvamont Sibiu), recomandări pentru turiştii surprinşi de ninsorile din plină iarnă

luni, 11 iulie 2022, 16:44
2 MIN
 Dan Popescu (Salvamont Sibiu), recomandări pentru turiştii surprinşi de ninsorile din plină iarnă

Luni, 11 iulie 2022, au fost semnalate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Munţii Bucegi, la vârful Omu Astfel de fenomene sunt destul de limitate în timp, aceste precipitaţii sub formă de lapoviţă sau zăpadă ţin undeva la o oră şi jumătate după care se opresc. În septembrie, la jumătatea lunii septembrie, am avut şi ninsori care au ţinut mai mult de câteva ore. 

Toate aceste, împreună cu vântul şi cu ploile, dacă nu avem aceste pelerine la noi şi huse de impermeabilitate pentru rucsac, ne vor cauza disconfort destul de mare în ideea în care am putea intra în hipotermie destul de repede. Toată lumea cu care ne întâlnim în creastă acum sunt poate doar cu o borsetă la ei, sau cu un ghiozdănel mic, cu cu tricou şi maxim o bluziţă. Trebuie să luăm în calcul să avem neapărat o pelerină“, a spus, pentru DC News, Dan Popescu, directorul Salvamont Sibiu.

Dan Popescu, directorul Salvamont Sibiu, a venit cu recomandări pentru turiştii care intenţionează să meargă pe munte în această perioadă şi mizează pe faptul că vremea este caldă şi nu pot fi surprinşi de fenomene meteorologice extreme. „În primul rând, turiştii ar trebui să verifice prognoza meteorologică înainte să-şi programeze itinerarul, să se asigure că au în rucsacul lor tot echipamentul specific unei ture de mai multe ore la altitudini mari, peste 2.000 de metri.

Vremea e destul de instabilă în aceste luni, pot apărea precipitaţii -din senin-, să spunem aşa şi la altitudini mari uite că, deşi este vară, pot să apară precipitaţii sub formă de grindină sau chiar lapoviţă. Recomandăm turiştilor să fie foarte bine echipaţi, chiar dacă în oraş sunt 30 de grade, pe tura din zona montană să aibă în rucsac pelerină, să aibă o pufoaică puţin mai groasă, o husă impermeabilă deasupra rucsacului şi întotdeauna să aibă bateria telefonului încărcată pentru a putea semnala anumite probleme prin numărul unic de urgenţă 112.

Citiţi materialul integral pe dcnews.ro

 

 

Comentarii