De ce a cumpărat Bill Gates o suprafaţă atât de mare de teren agricol?

luni, 22 martie 2021, 21:58
2 MIN
 De ce a cumpărat Bill Gates o suprafaţă atât de mare de teren agricol?

Co-fondator al lui Microsoft şi filantrop, Bill Gates a răspuns în weekendul trecut la întrebări legate de investiţiile sale în terenuri agricole, în timpul sesiunii „Ask Me Anything” (AMA) de pe platforma socială Reddit, informează site-ul AFN.

Este prima oară când Gates face comentarii publice despre achiziţiile de terenuri făcute de entităţi asociate cu el şi soţia sa Melinda, de când au fost declaraţi cei mai mari proprietari privaţi de teren agricol din SUA. Răspunzând întrebării „Hey Bill! De ce cumperi atât de mult teren agricol?” puse de un utilizator Reddit, el a precizat că cercetările despre seminţe şi biocombustibilii au fost motivele principale.

„Grupul meu de investiţii a avut această opţiune. Nu este legată de schimbarea climei”, a scris Gates în răspuns, făcând precizarea deoarece sesiunea era legată de lansarea cărţii sale „How To Avoid a Climate Disaster”. „Sectorul agricol este important. Cu seminţe mai productive putem evita despăduririle şi ajuta Africa să facă faţă climei dificile cu care se confruntă. Nu se ştie cât de ieftini vor fi biocombustibilii, dar dacă dacă vor fi ieftini vor rezolva emisiile avioanelor şi camioanelor”.

Cititi si: Bill Gates spune că pandemia se apropie de final. Ne cere să purtăm mască

În ianuarie, revista americană „The Land Report” a dezvăluit că Bill şi Melinda Gates au cel mai mare portofoliu privat de teren agricol din SUA, toalizând 98.000 de hectare.

Acestea fac parte din cele 109.000 ha aparţinând cuplului şi entităţilor asociate, aflate în 19 state americane, cu cele mai mari deţineri în Louisiana (28.000 ha), Arkansas (19.500 ha) şi Arizona (10.500 ha).

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

Comentarii