De ce au crezut americanii că armata Rusiei e mult mai puternică decât în realitate

marți, 29 martie 2022, 18:57
1 MIN
 De ce au crezut americanii că armata Rusiei e mult mai puternică decât în realitate

Generalul Tod Wolters, șeful Comandamentului European al SUA, a declarat că „ar putea exista” un decalaj în colectarea de informații de către SUA care a determinat SUA să supraestimeze capacitatea Rusiei și să subestimeze capacitatea defensivă a Ucrainei în actuala criză ucraineană, relatează CNN.

Wolters a făcut aceste comentarii marți, în timpul unei audieri a Comisiei pentru Servicii Armate a Senatului.

Când senatorul Roger Wicker, un republican din Mississippi, a întrebat dacă a existat o lacună în materie de informații care a determinat SUA să supraestimeze Rusia și să subestimeze Ucraina, Wolters a spus că „ar putea exista”.

„Ar putea exista și, așa cum am făcut întotdeauna în trecut, când această criză se va încheia, vom realiza o analiză cuprinzătoare în toate domeniile și în toate departamentele și vom afla unde au fost zonele noastre slabe și ne vom asigura că putem găsi modalități de îmbunătățire, iar acesta ar putea fi unul dintre aceste domenii”, a spus Wolters.

Generalul Wolters a declarat că el crede că forțele ucrainene vor putea să tragă de timp în fața rușilor în estul țării, dar nu că el crede că acestea ar putea împinge forțele rusești înapoi.

El a mai spus că 70% până la 75% din forțele rusești sunt „dedicate” invaziei ucrainene în acest moment.

Comentarii