De ce se dau lupte grele cu pierderi ruseşti uriaşe pentru Insula Şerpilor

vineri, 13 mai 2022, 10:59
1 MIN
 De ce se dau lupte grele cu pierderi ruseşti uriaşe pentru Insula Şerpilor

Insula Şerpilor, esenţială pentru atacarea Odesei. Rusia încearcă să-şi sporească prezenţa militară în Insula Şerpilor pentru a bloca comunicaţiile maritime ale Ucrainei, a declarat joi într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzianik, citat de agenţia de presă Unian. Ameninţarea atacurilor cu rachete de croazieră din Marea Neagră asupra unor instalaţii militare şi civile din Ucraina persistă în continuare, a subliniat el.

„În zona de operaţiuni din Marea Neagră, ocupanţii iau măsuri pentru a-şi creşte prezenţa militară în Insula Şerpilor, iar în teritoriile ocupate din Ucraina pun în aplicare tactici de teroare împotriva populaţiei civile”, a menţionat purtătorul de cuvânt citat.

Potrivit acestuia, scopul creşterii prezenţei ocupanţilor în Insula Şerpilor este blocarea căilor maritime ale Ucrainei.

„Inamicul îşi consolidează de asemenea sistemul de apărare antiaeriană pe coasta de vest a peninsulei Crimeea, în special, în zona localităţii Cernomorskoe, capul Tarhankut, unde a fost desfăşurată o baterie de rachete S-300 ca parte a trei posturi de comandă”, a indicat el. Cele mai intense acţiuni ale trupelor ruse se înregistrează la ora actuală în direcţiile Slobojansk şi Doneţk, a afirmat Motuzianik.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

 

Comentarii