De la Inter Milano la Poli Iaşi? Belele cu doi jucători importanţi. E curtat un atacant rapidist crescut în Italia

marți, 24 ianuarie 2023, 20:50
2 MIN
 De la Inter Milano la Poli Iaşi? Belele cu doi jucători importanţi. E curtat un atacant rapidist crescut în Italia

Politehnica Iaşi a reluat ieri antrenamentele după ce sâmbătă şi duminică antrenorul Leo Grozavu le-a dat liber elevilor lui. Tehnicianul nu se va putea baza în perioada următoare pe doi dintre jucătorii importanţi ai echipei, stoperul Viorel Lică şi mijlocaşul Tudor Telcean. Conform oficialilor Politehnicii, primul are probleme la oasele unui picior, iar cel de-al doilea la un tendon. 

La prima vedere, cei doi ar urma să rateze toată pregătirea din această săptămână, în cazul lui Lică nefiind exclusă ieşirea din circuit şi săptămâna viitoare. Aproape sigur, nici Lică, nici Telcean nu vor efectua joi deplasarea în Republica Moldova, unde se vor disputa cele două teste ale acestei săptămâni, în compania CSF Bălţi (vineri) şi Zimbru Chişinău (sâmbătă).

În disputele cu grupările moldovene de primă ligă, Grozavu va continua să testeze mai mulţi jucători tineri, baterea în cuie a lotului pentru sezonul de primăvară urmând a avea loc înaintea plecării în cantonamentul din Antalya (Turcia), care va începe pe 6 februarie.

Până atunci se speră a fi rezolvate şi ultimele trei transferuri dorite în această iarnă. După cum v-am informat, Grozavu caută un portar, care poate fi chiar a treia variantă, după Jankov şi Brînză, un mijlocaş central cu aspiraţii de titularizare şi un atacant care să se bată cu Harrison pentru un loc în primul „11”. În ceea ce-l priveşte pe celălalt vârf de careu rămas în lot, Tomczyk, acesta continuă să-l dezamăgească pe şeful băncii tehnice ieşene, polonezul fiind printre ultimii şi la testele fizice.

Cum principala pistă stabilită luna trecută pentru întărirea atacului, Valentin Buhăcianu (FC Hermannstadt), s-a închis de mult, fotbalistul fiind titular duminică, în disputa sibienilor cu FCSB, Iaşul insistă acum asupra unei alte variante cu ştaif pentru Liga a II-a, Jakob Vojtus.

Deşi achiziţionarea slovacului de 1,86 metri, care împlineşte pe 22 octombrie 30 de ani, părea că are şanse infime de reuşită, faptul că fotbalistul continuă să fie în relaţii glaciale cu gruparea la care e legitimat, Rapid Bucureşti, şi că nici nu a plecat la alte cluburi le dă speranţe şefilor din Copou.

Format la juniorii lui Zilina (Slovacia), Internazionale Milano (Italia) şi Chievo Verona (Italia), Vojtus a jucat la seniori la NK Zagreb (Croaţia), Chievo, Olhanense (Portugalia), Spartak Trnava (Slovacia), Universitatea Cluj-Napoca, Miedz Legnica (Polonia), GKS Tychy (Polonia), Academica Clinceni, CFR Cluj şi Mezokovesd (Ungaria).

Fost internaţional de juniori şi tineret slovac, atacantul are 49 de goluri şi 17 pase decisive în cele 268 de partide oficiale în care a evoluat, 143 dintre acestea fiind în primele eşaloane din România, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi Portugalia.

În România, în Liga I, Vojtus are 59 de apariţii, 13 goluri şi opt pase decisive, iar în Liga a II-a două goluri şi o pasă decisivă în cinci meciuri. 

Comentarii