Decizie a Papei Francisc ce priveşte Iaşul: Ieri, ultima liturghie a PS Aurel Percă la Iaşi

Episcopul auxiliar de Iaşi preia canonic Arhidieceza de Bucureşti.

luni, 30 decembrie 2019, 02:50
2 MIN
 Decizie a Papei Francisc ce priveşte Iaşul: Ieri, ultima liturghie a PS Aurel Percă la Iaşi

Înaltpresfinţitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, a celebrat ieri, duminică, de la ora 11, o sfântă Liturghie de mulţumire pentru toată activitatea pe care a desfăşurat-o în Dieceza Romano-Catolică de Iaşi.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care, pe 21 noiembrie 2019, IPS Aurel Percă a devenit arhiepiscop mitropolit de Bucureşti prin decizia papei Francisc, urmând să preia de pe 11 ianuarie din punct de vedere canonic Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti, cea mai mare din ţară. La ceremonia de ieri i-au fost alături preoţii, persoanele consacrate, credincioşii şi cei doi episcopi ai Iaşului: PS Iosif şi episcopul emerit PS Gherghel.

PS Aurel Percă a ajuns episcop la Bucureşti în urma retragerii a arhiepiscopului Ioan Robu, care conduce Arhidieceza de Bucureşti din anul 1983, şi a ajuns în anul 2019 la limita de vârstă de 75 de ani indicată de dreptul bisericesc. „Implorăm de la Mântuitorul Cristos, singurul Domn, binecuvântări şi haruri îmbelşugate pentru înalta slujire primită, ce v-a fost încredinţată, şi o rugăm pe Preacurata Fecioară Maria să vă însoţească mereu cu grija ei de mamă în tot ceea ce veţi săvârşi pentru Biserica lui Cristos, spre slava lui Dumnezeu!“, a transmis PS Iosif Păuleţ noului arhiepiscop mitropolit la momentul aflării veştii, îndemnându-i pe toţi credincioşii Diecezei de Iaşi să-l însoţească în continuare cu rugăciunea lor.  PS Aurel Percă va fi al optulea arhiepiscop al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, înfiinţată canonic în anul 1883. 

Comentarii