Derapaj MApN: Elogiază un general fondator al PRM, negaţionist, lăudat de Sputnik

miercuri, 26 ianuarie 2022, 12:40
1 MIN
 Derapaj MApN: Elogiază un general fondator al PRM, negaţionist, lăudat de Sputnik

Ministerul Apărării Naţionale l-a omagiat pe generalul-maior în retragere Radu Theodoru, pe contul de Facebook al instituţiei. Theodoru este unul dintre fondatorii partidului extremist România Mare, negaţionist cunoscut. La mai bine de o săptămână de la laudele postate pe Facebook, după sesizarea făcută de Institutul pentru Studierea Holocastului „Elie Wiesel”, Ministerul Apărării a şters postarea şi şi-a cerut scuze. 

Radu Theodoru este un fan al mareşalului Antonescu, fiind autor al mai multor lucrări care neagă Holocaustul, iar, odată cu apariţia pe scena politică a AUR, este şi un sprijinitor al acestora.

Derapajul Ministerului Apărării Naţionale a fost semnalat de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel”, care a atras atenţia că „elogiul purtătorilor de valori radicale ne îndepărtează de NATO şi UE! Legea românească interzice promovarea negaţioniştilor şi antisemiţilor”.

Ministerul Apărării Naţionale a reacţionat ulterior, transmiţând că a luat măsuri „pentru ca asemenea erori impardonabile să nu mai fie posibile vreodată”, ştergând postarea de pe Facebook.

„Postarea a fost înlăturată de pe pagina ministerului şi vă asigurăm că vom acţiona cu fermitate, atât în comunicarea publică, precum şi în activitatea curentă, pentru prevenirea şi sancţionarea cu fermitate a oricăror forme de negare şi distorsionare a Holocaustului, a antisemitismului şi a tuturor formelor de intoleranţă”, se arată în mesajul semnat de Direcţia de informare şi relaţii publice a MApN.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii