Diego Maradona, acuzat post-mortem că și-a violat o fostă iubită și „i-a răpit copilăria”

marți, 23 noiembrie 2021, 10:59
2 MIN
 Diego Maradona, acuzat post-mortem că și-a violat o fostă iubită și „i-a răpit copilăria”

Mavys Alvarez, o cubaneză care a avut o relație cu regretatul fotbalist Diego Maradona în urmă cu două decenii, a declarat luni, într-o conferință de presă, că jucătorul argentinian a violat-o când era adolescentă, "furându-i astfel copilăria".

Alvarez, în prezent în vârstă de 37 de ani, a depus mărturie săptămâna trecută în fața unui tribunal din cadrul Ministerului argentinian al Justiției, care investighează acuzațiile sale de trafic de persoane împotriva fostului anturaj al lui Maradona, legate de evenimente petrecute când ea avea 16 ani.

Maradona, considerat unul dintre cele mai mari staruri ale fotbalului din toate timpurile, a murit în urmă cu un an, la 25 noiembrie 2020.

Plângerea se referă la o călătorie pe care Alvarez a făcut-o în Argentina cu Maradona în 2001, când acesta avea în jur de 40 de ani, iar ea 16 ani.

Alvarez a declarat că l-a întâlnit pentru prima dată pe starul fotbalului cu puțin timp înainte de călătorie, când acesta se afla în Cuba pentru a urma un tratament împotriva dependenței de droguri.

La o conferință de presă din Buenos Aires, Alvarez a declarat că Maradona a violat-o în clinica din Havana unde era cazat, în timp ce mama ei se afla în camera alăturată.

"Îmi acoperise gura, mă viola. Nu vreau să mă gândesc prea mult la asta. Toată inocența mi-a fost furată. Este greu", a mărturisit Alvarez.

Matias Morla, avocatul lui Maradona înainte de deces, nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Alvarez a descris anterior relația în interviuri acordate presei ca fiind consensuală, dar a mai spus că Maradona a forțat-o cel puțin o dată să întrețină relații sexuale.

Presupusa victimă a declarat că a depus plângerea "pentru a ajuta toate femeile, toate victimele traficului de persoane, ale infracțiunilor", conform Reuters.

Comentarii