Direcţia Hidrografică Maritimă: Pericol de mine în zona de nord-vest a Mării Negre

luni, 21 martie 2022, 18:19
2 MIN
 Direcţia Hidrografică Maritimă: Pericol de mine în zona de nord-vest a Mării Negre

Direcţia Hidrografică Maritimă a transmis, într-un document intern, informaţia că există un pericol de mine în zona de nord-vest a Mării Negre. Atenţionarea se găseşte într-un document al instituţiei. 

În urmă cu o zi, şi Guvernul Bulgariei a transmis că ia măsurile necesare, în urma informaţiilor conform cărora o serie de mine marine amplasate pe plaja din Odesa au fost luate de o furtună şi plutesc în Marea Neagră, reprezentând o ameninţare pentru nave.

Direcţia Hidrografică Martmă a transmis, într-un document intern, informaţia că există un pericol de mine în zona de nord-vest a Mării Negre.

“În situaţia în care descoperiţi obiecte plutitioare, asemănătoare minelor, raportaţi imediat”, se precizează în document.

 Guvernul Bulgariei a transmis, în urmă cu o zi, “în legătură cu informaţiile conform cărora o serie de mine marine amplasate pe plaja din Odesa au fost luate de o furtună şi plutesc în Marea Neagră, reprezentând o ameninţare pentru nave, că ia toate măsurile necesare”.

“Graniţele noastre maritime vor fi monitorizate constant, precum şi cursurile tuturor navelor din Marea Neagră. Guvernatorii raionali, împreună cu organele Ministerului Apărării, vor fi pregătiţi să organizeze operaţiuni de securitate dacă va fi necesar.

Populaţia din raioanele Dobrich, Varna şi Burgas este rugată să fie vigilentă. Atunci când detectează obiecte sferice suspecte în apă sau pe mal, cetăţenii sunt rugaţi să sune la 112”, se precizează în comunicatul Guvernului din Bulgaria.

Comentarii